Maailman seniorieliittiä Hangon ITF-turnauksessa

28.7.2014  |  16:19

Seniorien 2.kategorian ITF-turnaus, Scandinavian EB Championships, käynnistyy maanantaina 28.7. Hangossa.
Miesten luokissa on mukana kaksi ikäluokkansa ITF-rankingkakkosta, britti Sebastian Jackson (M40) ja Ruotsin Jörgen Åberg (M45). Top ten -pelaajia ovat M55-luokan Carlos Behas (ITF 8) ja Joakim Berner (ITF 9) sekä M60-luokan Frits Raijmakers Hollannista.
Naisten luokissa korkeimmalla on rankattu Italian Laura de Vittori (ITF 6) N50-luokassa

M40-luokan kuusi osallistujaa on jaettu kahteen kolmen pelaajan lohkoon. Toisessa lohkossa ovat britti Sebastian Jackson sekä suomalaiset Niklas Rosvall ja Janne Viitala, toisessa Tero Nissinen (ITF 21) sekä Venäjän Dmitrii Kungurov ja britti Andrew Keen.  
M45-luokan kärjessä ovat Ruotsin Jörgen Åberg (ITF 2) ja viimevuotista voittoa puolustava, kakkossijoitettu Tapio Rossi (ITF 25). Tusinan suomalaispelaajan ja Åbergin lisäksi luokassa on mukana Turkin Solen Akin.
M50-luokka on kisan suurin luokka, jossa on mukana 20 pelaaja, heistä ulkomaisia on kolme, kärkenä kakkossijoitettu Italian Claudio Cataldi (ITF 114). Kisan ykkössijoitettu on Hannu Saari (ITF 45), joka voitti turnauksen viime vuonna.
M55-luokan ykkössijoitettu Carlos Behar (ITF 8) tulee Kolumbiasta saakka. Kakkossijoitettu on kesähankolainen, viime vuoden finalisti Joakim Berner (ITF 9). Luokassa on 10 suomalaista ja viisi ulkomaista pelaajaa.
M60-luokkaan osallistuu 17 pelaajaa. Kärkisijoitettuja ovat Hollannin Frits Raijmakers (1., ITF 10), joka viime vuonna oli M55-luokan välierissä, ja viimevuotinen finalisti Mikko Horsma (2., ITF 55). Suomalaisia luokassa on kaikkiaan 11.
M65-luokassa on 13 pelaajaa, joista yhdeksän on Suomesta. Kärkisijoitettuja ovat Venäjän Iakov Atrokhov (1.) (ITF 12) ja Puolan Pawel Kczorowski (2.) (ITF 74). Heidän lisäkseen suoraan toiselta kierrokselta aloittaa kolmossijoitettu Jyrki Montell (ITF 232). Atrokhovilla on varmaan muistissaan viimevuotinen finaali, jossa Hannu Helminen kukistui vasta kolmen tunnin ja 53 minuutin pelin jälkeen.
M70-luokan kaksinpelin kärkisijoitetut ovat Hans Söderström (1., ITF 76) ja Venäjän Aleksey Sizemov (2., ITF 211). Kymmenen pelaajan kaaviossa on seitsemän suomalaista.

N40-luokan osallistujat Mari-Liis Parmas (ITF 64), Tiina Pietarinen ja Bettina Ruuskanen pelaavat round robinin luokkavoitosta. Samalla systeemillä pelaava N45-luokan trio Päivi Frangén, Mari Päivinen ja Hollannin Annemiek Wissinki (ITF 19). Frangén puolustaa voittoa viime vuodelta.
N50-luokan kuusi osallistujaa on jaettu kahteen kolmen pelaajan lohkoon. Viimevuotinen finalisti Johanna Leppänen ja Kirsi Paakkari joutuvat ottamaan mittaa Italian Laura de Vittorista (ITF 9), toisessa lohkossa Kati Korpinen kohtaa Georgian Iamze Salukvadzen ja Viron Kaie Ülperin.
N55-luokan ykkössijoitettu on Saksan Brigitte Friedl (ITF 75) ja kakkonen Venäjän Elena Koreshkova (ITF 76). Luokan kuusi muuta osallistujaa on Suomesta. Leena Ranta on puolustamassa viimevuotista luokkavoittoaan.
N60-luokassa on seitsemän pelaajaa, jotka on jaettu kahteen lohkoon. Viimevuotista voittoaan puolustamaan tulleen Itävallan Dagmar Spernederin (ITF 16) lohkossa ovat Irina Karvinen ja Maarit Koivisto, toiseen lohkoon viimevuotinen finalisti Elina Myöhänen, Taru Teisala ja Renata Tuomisto ovat saaneet seurakseen Viron Riina Raigin.
N65 on naisten luokista suurin, mukana on 10 pelaajaa, joista sijoitettuja ovat Itävallan Heiderose Toth (1., ITF 21) ja Unkarin Maria Pinterova (2., ITF 31), joka voitti luokan viime kesänä. Muut kahdeksan ovat Suomesta.

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Parviainen pääsarjan Savitaipaleella… →