Luukas Ristola nuorten tuomareiden koulutuksessa Tukholmassa ammattituomareiden opissa

10.11.2022  |  17:22  |  Artikkeli

Luukas Ristola (1. oikealta, keskimmäinen rivi)

Tukholmassa järjestettiin 28.10.-5.11. nuorten tuomareiden kansainvälinen koulutus. Koulutus järjestettiin yhteistyössä kansainvälisen tennisliiton (ITF) ja Ruotsin Tennisliiton kanssa.

Koulutukseen valittiin nuoria 18-22 vuotiaita jo kansallisen koulutuksen ja kokemusta omaavia tuomareita. Luukas Ristola oli yksi koulutukseen valituista osallistujista. Ristola on toiminut nuoresta iästä huolimatta aktiivisesti kansallisissa kilpailuissa kotimaassa sekä alemman tason ammattilaiskilpailuissa. Nuorten tuomareiden koulutuksesta Ristola oli mielissään.

– Koko viikko ollaan oltu Tukholmassa. Alkuun oli enemmän oppitunteja ammattituomarien pitäminä, jossa pääsimme kuuntelemaan muun muassa Robert Balmforthin ja Antonia Drazicin luentoja. Kävimme paljon läpi erityistilanteita, mitä otteluissa voi tulla ja oikeat ilmoitusten termit eli tuomiot englanniksi, kuvaili Ristola koulutuksien sisältöjä viikon päätteeksi.

Viikon aikana tuomarit osallistuivat koulutuksiin sekä tuomaroivat 14-vuotiaiden korkeimman kategorian Tennis Europe Junior Tourin kilpailussa Tukholman tunnetussa Kunliga Tennishallissa. Otteluita viikon aikana kertyi tuomareille useita ja samalla myös kokemusta.

– Joka päivä on myös tuomittu kolme peliä junioreiden turnauksessa eli aika paljon ohjelmaa on ollut. Jokaisen matsin ja päivän päätteeksi saimme palautetta Robilta tai Antonialta. Palautteet olleet hyviä ja myös todella opettavaisia koko viikon ajan. Loppuviikosta, kun otteluita oli vähemmän niin pääsimme myös linjatuomariksi joihinkin matseihin. Kaiken kaikkiaan siis hyvin onnistunut viikko, kertoi Ristola.

ITF:n järjestämä koulutus Tukholmassa oli nuorille tuomareille kansainvälisen tason 2 -koulutuksen esiaste. Ristolalla on tulevaisuudessa tavoitteena edetä kansainvälisen tason tuomarikoulutuksessa.

Tutustu kansalliseen tuomaritoimintaan täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliigassa… →