Luovutukset sävyttivät seniorien SM-kisoja

18.2.2008  |  17:50

Talissa saatiin tukku tuplamestareita

Seniorien sisäkenttien SM-turnausta päätellään alkuviikosta Talin tenniskeskuksessa, Helsingissä. HVS:n järjestämässä kilpailussa on päästy paria luokkaa lukuun ottamatta mitalien jakoon.
Lukuisat loukkaantumiset värittivät kilpailun loppuhetkiä.

Naisten 35v. ja 45v. luokissa ykköseksi sijoitettu GVLK:n Katariina Hietaniemi pelasi välierä- ja finaalivaiheessa samana päivänä useita otteluita peräkkäin. Hän hävisi 35v. luokan finaalissa SLT:n Satu Pirilälle kolmessa erässä eikä voinut seuraavana päivänä pelata naiset 45v. luokan finaalia lainkaan. Näin HVS:n Leena Ranta otti mestaruuden. Näissä luokissa kaksinpelin voittajat ottivat myös nelinpelin mestaruudet: Pirilä 35v-luokan nelinpelissä parinaan Smashin Kati Saariniemi ja Ranta 45v-luokassa parinaan Erja Saraste.
Myös HTS:n Marja-Liisa Hedmanista tuli kaksoismestari, kun hän voitti 55v-luokan kaksinpelin loppuottelussa KTK:n Elina Myöhäsen ja otti nelinpelin loppuotteluvoiton parinaan OVS:n Tuija Hannukainen.
TVS:n Ritva Kunnas kukisti 65v-luokan loppuottelussa ETS:n Aune Tuomaisen kolmessa erässä. Luokan nelinpelin voittivat VarTen Riitta Korhonen ja TaTen Marja-Liisa Pirilä.

Miehet 35v-luokan kaksinpelin voittoon meni luovutuksella TCT:n Pasi Karppanen, kun HVS:n Janne Holli ei vanhan rannevamman uusiuduttua voinut pelata loppuottelua. Holli voitti välierissä ykkössijoitetun KTS:n Pekka Pohjamon. Kakkossijoitettu ETS:n Veli-Pekka Männistö joutui kipeän selän vuoksi luovuttamaan välierän kahden erän jälkeen Karppaselle ja vetäytymään veljensä Lassen kanssa nelinpelin loppuottelusta. Näin mestaruuden saivat luovutuksella HVS:n pari Jari Koho/Alexander Lindholm.
Miehet 45v. luokan kaksinpelin loppuottelu pelataan tiistaina. Siinä kohtaavat EVS:n Jari Larkiola ja kakkoseksi sijoitettu HVS:n Jussi Juvakoski. Kisan ykkössijoitettu HyTS:n Heikki Kettunen joutui luovuttamaan välierän voiton Larkiolalle iskiaskivun vuoksi. Ikäluokan nelinpelin finaalissa maanantai-iltana kohtaavat ykköseksi sijoitetut Juvakoski ja VarTen Matti Timonen sekä TaTen Juha Usva ja RaJaTen Reijo Vuorio.
Tiistaina M55v loppuottelussa mestaruudesta pelaavat LTS:n Matti Kaistinen ja HTC:n Mikko Horsma. Kaistinen pudotti välierissä ykkössijoitetun SVS:n Ari Malisen. Horsmalla on jo nelinpelimestaruus HVS:n Reijo Tuomolan kanssa. Pari sai finaalissa luovutusvoiton HVS:n Kari Kiviharjusta ja VarTen Matti Timosesta.
Miehet 65v. luokan loppuottelussa kakkoseksi sijoitettu LVS:n Heikki Miestamo voitti HLK:n Sten Ståhlen. Miestamosta tuli tuplamestari, kun hän ja EVS:n Simo Näkki saivat luovutusvoiton loppuottelussa TaTS:n Markku Huostilasta ja Taisto Kauppisesta.
Miehet 75v. mestaruuteen eteni ykkössijoitettu BTK:n Heikki Pasanen. Finaalissa kukistui kakkossijoitettu SVS:n Olavi Väre. Nelinpelissä Pasanen ja KLK:n Leif Häggblom ottivat hopeaa, kun mestaruus meni HVS:n parille Arvo Hilli/Leo Lindblad.
85-vuotiaiden luokassa oli kaksi osallistujaa: TaTS:n Ensio Hirvonen voitti ETK:n Ola Forsbergin.  (RN)