29.4.2014  |  09:43

Mari-Liis Parmas oli yksi lukuisista suomalaisvoittajista maanantaina seniorien MM-kisoissa Palm Beach Gardensissa,
Floridassa.
                                                                                                                                                          Kuva: Nina Nygård

Seniorien 35-55v henkilökohtaisissa MM-kilpailuissa pelattiin toisen kierroksenotteluita Palm Beach Gardensissa, Floridassa maanantaina.
Otteluselostukset alla – ne on toimittanut Floridasta Nina Nygård.

Maanantaina Ballenisles Country Clubilla treenasi muutaman Grand Slamin voittanutVenus Williams. Siskoksethan asuvat Palm Beachilla vakituisesti. Serenanyllättävän löysät treenit kestivät vain 45min.
Keli oli mainio: parkissa olleen auton lämpömittari näytti tasan 100F eli 37,7 C-astetta.

M35-luokassa kolmannella kierroksella ovat 11.sijoitettu Ilkka Riikonen, joka aloitti kisantoiselta kierrokselta ja voitti ottelunsa jo sunnuntaina sekä Tuomas Waheeb, joka voitti helpostiLatvian Maris Lochmelisin. Latvialainen ei pysynyt mukana Tuomaksen jyrkissäkrosseissa ja hänen välillä yhdellä ja toisinaan kahdella kädellä lyöty rystynsämurtui Tuomaksen käsittelyssä. Kolmannella kierroksella Tuomas kohtaaykkössijoitetun Brasilian Andre Curyn, Ilkalla on vastassaan USA:n AntonioBugge.
N35-luokassa Mari-Liis Parmaskukisti haastavan alun jälkeen tiukassa 2,5 tuntia kestäneessä kamppailussasanfranciskolaisen Alisa Yeen. Uskomattoman hyvin liikkunut Yee palautti kaikenja ohjasi pisteitä hankalasti luettavalla rystyllään. Toisessa erässä Mari-Liissai vähennettyä virheitä samalla kuin jyrkensi krossejaan saaden vastustajaansaliikkeelle. Mari-Liisin painavat lyönnit ovat kyllä upeita ja pisteitä tuovia,kunhan virheprosentti ei liikoja nouse.
M40-luokan ainoa suomalainen, TeroNissinen, on 13.sijoitettu ja pääsi aloittamaan toiselta kierrokselta.Ecuadorin Mario Cobo antoi kovan vastuksen, mutta Tero piti pintansa ja etenikolmannelle kierrokselle, jolla kohtaa Ruotsin Jimmy Arebjerin.
M45-luokassa Alexander ”Santtu” Lindholm moukaroi Kanadan Ivan Balicin baseballmaisillaraudanlujilla rystyillä, kierteisillä syötöillä sekä jyrkillä kämmenkrosseilla.Innokas yleisö varmisteli Santun ikää ja kyseli,  mistä mies on kotoisin. Loppua kohdenvaatimattomassa +33C asteen helteessä Santun keskittyminen hieman rakoili.Kolmannella kierroksella hän kohtaa brassi Juan-Pablo Etchecoinin, joka pudottiavausottelussa kakkoseksi sijoitetun ex-ammattilaisen, USA:n Jeff Tarangon.
Sisu-Tapsa Rossin tie tyssäsi taidokkaaseen Argentiinan Carlos Gomez Diaziin,joka on yksi kisan voittajasuosikeista.
M50-luokassa Jari Karvonen törmäsiitalialaiseen vuoreen, tennisvalmentaja Massimiliano Paceen, joka ei  yhtään turhaa virhettä tehnytkään. Pace liikkuityylikkään pehmeästi, osasi niin ala- kuin yläkierteisen rystyn. Geeminsä Jarisai tultuaan syötöstä verkolle.
N50-luokassa Taru Vähätalo koki avausottelussaan tappion Ranskan Isabelle Labadielle.
M55-luokassa Juha Väänänen saikunnian pelata joukkuekisan tuoretta maailmanmestaria, Australian Glenn Busbya,vastaan. Busby on ikäluokan rankingykkönen. Hän oli omaa luokkaansa, vaikkaJuha taidolla ja tuurilla johtikin ensimmäistä peliä 40-15; pisteet tulivat raivokkaallakämmenkrossilla sekä pehmeällä stoppari-volley yhdistelmällä.
Edellispäivän ottelusta uupuneella ja raihnaisella Kimmen Bernerillä kävituuri, kun Hollannin Frank van Opstal ei ollut mikään mestari. Varovastipelannut, liikkumista vältellyt Kimmen teki vain, mitä oli pakko. Van Opstalinperusvarmuus oli heikko, joten Kimmenillä oli melkein lepopäivä. Kolmannella kierroksellahän kohtaa USA:n Frank Swopen, joka on saanut kisaan villin kortin.

Miesten ja naisten nelinpelit käynnistyvät tiistaina.
Sekanelinpelissä Karoliina Peura jaTapio Rossi ottivat tyylikkään voiton toisella kierroksella seitsemänneksisijoitetuista Australian Julie Dybendahlista ja Guido Shoutetenistä jakohtaavat puolivälierissä sijoittamattomat Perun K Strohmeier-Merinon ja SaksanJohannes Niehsenin.

M45
2.kierrosta: Carlos Gomez Diaz Argentiina (villi kortti) – Tapio Rossi (27.) 6261, Alexander Lindholm (17.) – Ivan Balic Kanada 60 62
M50
2.kierrosta: Massimiliano Pace Italia – Jari Karvonen 60 62
N50
1.kierrosta: Isabelle Labadie Ranska – Taru Vähätalo 61 60
M55
2.kierrosta: Glenn Busby Australia (1.) – Juha Väänänen 60 60, Joakim Berner(5.) – Frank van Opstal Hollanti 64 61

Sekanelinpeli
M/N 35
1.kierrosta: Mami Inoue/Antonio Bugge USA – Elina Lehtinen/Marc Leimbach Saksawo
M/N45
2.kierrosta: Karoliina Peura/Tapio Rossi – Julie Dybendahl/Guido SchoutetenAustralia (7.) 64 62

Seuraava uutinen: Suomalaisjuniorit etenevät TE14-kisassa… →