Loukkaantuminen keskeytti J.Niemisen pelit Australiassa

19.1.2009  |  13:00

Vamman tarkempi laatu selviää tiistaina

Jarkko Niemiseltä (ATP 38) vuoden ensimmäinen Grand Slam-turnaus päättyi ikävästi ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan.
Jarkko Nieminen pelasi kaksinpelin ensimmäisen kierroksen ottelun toista peliä Ranskan Paul-Henri Mathieuta (ATP 29) vastaan, kun hän juoksi pallon tavoittelussa kentän nurkkaan ja tunsi oikean jalan lonkan koukistajan alueella kipua.
-Jatkoin vielä pelaamista pari peliä, mutta pyysin sitten fysioterapeutin kentälle. Hänen käsittelyllään ei ollut kipuun mitään vaikutusta, kertoi Jarkko puhelimitse Melbournesta.
Nieminen jatkoi vielä ottelua toiseen erään, mutta oli pakotettu luovuttamaan tilanteessa 2-6, 1-4.
-En millään olisi halunnut luovuttaa ottelua, mutta sivusuunnassa liikkuminen oli vaikeaa ja kipu tuntui etenkin, kun jouduin rystykulmaan.
-Mathie ei ole syöttö-volley –pelaaja, vaan hänet voittaakseen olisi pitänyt pystyä liikkumaan ja pelaamaan pitkiä pisteitä. Niin vaikealta kuin se tuntuikin, oli pakko jättää kenttä, sanoi Nieminen.
Nieminen ei antanut vammastaan tarkempaa diagnoosia, vaan jättää sen lääkärien tehtäväksi. Vamma tutkitaan tiistaina tarkemmin ja sitten selviää, mikä on kivun aiheuttaja.
-Koska tämä sattui näin kauden alussa, en halunnut vaarantaa tulevia otteluita. Seuraava kisa on kolmen viikon päästä San Josessa, USAssa.
Nieminen on ilmoittautunut nelinpeliin parinaan Intian Rohan Bopanna. Parin ensimmäisen kierroksen ottelu espanjalaisparia Marcel Granollers/Santiago Ventura vastaan on ohjelmassa joko keskiviikkona tai torstaina, mutta on epävarmaa, voiko Nieminen sen pelata.
-Pelasin kaksi hyvää kisaa ennen Australian avoimia ja olen todella hyvässä kunnossa. Toivottavasti pelitauosta tule mahdollisimman lyhyt, toivoi Nieminen.
Jarkko Nieminen oli viime vuonna Australian avoimissa puolivälierissä ja puolusti 500 ATP-pistettä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Laaksonen kolmannelle kierrokselle… →