Llodra kukisti Niemisen Adelaiden finaalissa

7.1.2008  |  09:10

Niemisen ranking nousi yhden pykälän

Sijoittamaton Ranskan Michael Llodra voitti kolmanneksi sijoitetun Jarkko Niemisen luvuin 6-3, 6-4 Adelaiden 465.000 dollarin ATP-kisan loppuottelussa sunnuntaina.
Llodra oli ennen turnausta ATP-rankingissa sijalla 96 ja pääsi viimeisenä turnauksen pääsarjaan, kiitos maanmiehensä Richard Gasquetin, joka vetäytyi kilpailusta viime tipassa. Uransa toisen ATP-turnausvoiton ottanut Llodra ei hävinnyt kisassa erääkään. Tunnin ja 17 minuuttia kestäneessä loppuottelussa hän mursi Niemisen syötöt kummankin erän alussa, syötti itse kuusi läpisyöttöä. Palkintoseremonioiden jälkeen Llodra hyppäsi läheiseen Torrens-jokeen. Llodra jäi Adelaiden turnauksen viimeiseksi voittajaksi, sillä ensi vuonna tämä kilpailu siirtyy Brisbaneen.

Nieminen Aucklandiin

Jarkko Nieminen voitti Adelaiden välierissä kuudenneksi sijoitetun Ranskan Jo-Wilfried Tsongan luvuin 6-2, 6-4 ja eteni uransa kahdeksanteen ATP-loppuotteluunsa. Finaalipaikka nosti Niemisen rankingsijoitusta vain yhdellä pykälällä; hän on nyt ATP-rankingissa sijalla 26.
-Vuosi alkoi osaltani hyvin, vaikken voittoon asti yltänyt, koska Michael pelasi finaalin hyvin, totesi Nieminen. – En valitettavasti onnistunut syötönpalautuksissani enkä murtoyrityksissäni.
Voittopuheensa lopuksi Nieminen kiitti Suomen armeijaa saamastaan lomasta, joka mahdollistaa hänen osallistumisensa tammikuisiin turnauksiin.
Tällä viikolla Nieminen (ATP 26) pelaa Aucklandissa, Uudessa-Seelannissa. Hän 464.000$ ATP-turnauksen viidenneksi sijoitettu ja saa vastaansa tiistaina ensimmäisellä kierrokselal Belgian Xavier Malissen (ATP 165). Miehet kohtaavat nyt kolmannen kerran keskinäisten voittojen ollessa nyt 1-1. Nieminen voitti Malissen vuonna 2003 Barcelonassa massalla, mutta hävisi vuonna 2006 US Openissa kovilla kentillä. (RN)