Liiton valmentajakoulutukselle ITF:n laatusertifikaatti

8.2.2013  |  16:56

  
Suomen Tennisliiton valmentajakoulutus on saanut Kansainvälisen Tennisliiton, ITF:n, valmentajakoulutuksen laatusertifikaatin 7.2.
ITF myöntää sertifikaatin neljäksi vuodeksi kerrallaan – Suomelle myönnetty sertifikaatti on voimassa 1.3.2013-31.12.2016.
– Olemme tehneet kovasti työtä suomalaisen valmennusjärjestelmän kehittämiseksi. On hienoa, että ITF on koulutusjärjestelmällemme tällaisen laatusertifikaatin myöntänyt, iloitsi liiton toimitusjohtaja Teemu Purho. – Käynnistimme koulutusyhteistyön vuonna 2005 Liikuntakeskus Pajulahden kanssa. Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksessa on tehty siitä alkaen laajoja, onnistuneita uudistushankkeita.
-Hyvä yhteistyömme Liikuntakeskus Pajulahden kanssa jatkuu edelleen, sanoo Teemu Purho.
.
Valmentajakoulutusjärjestelmän arviointi on suhteellisen uusi asia ITF:ssä. Sen kehittämisryhmä käynnisti työnsä 2006 ja pilottimaina hankkeessa vuosina 2008 ja 2009 olivat  Australia ja Espanja.
Vuonna 2011 ITF arvioi yhdeksän maan valmennusjärjestelmät ja auttoi niiden kehittämisessä. Hankkeeseen osallistuivat Alankomaat, Belgia, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kanada, Ranska, Saksa ja Sveitsi. Hyvien kokemusten myötä hanketta laajennettiin muihin tennismaihin, joilla koulutusten perusrakenne on jo olemassa. Euroopan Tennisliiton jäsenmaiden osalta koulutusten rakenteita arvioitiin Portugalissa syksyllä 2011 järjestetyssä Coaches Education Conferencessa.
 
Suomi kutsuttiin hankkeeseen mukaan 2012. Hakuvaiheessa raportoitiin tarkkojen kriteerien mukaisesti koulutusten senhetkinen tilanne. Raportointityön teki ja hankkeen toteuttaja oli koulutuspäällikkö Pekka Kainulainen.
ITF:n nimesi STL:n järjestelmän arvioijaksi ja asiantuntijaksi kroatialaisen Hrvoje Zmajicin. Hän saapui kahden päivän arviointimatkalle syyskuussa 2012 ja asetti tiukkoja ehtoja, jotka Suomen tuli täyttää, jotta  laatusertifiointi heltiäisi.
Monen asian todettiin olevan jo hyvällä mallilla, mutta kehitettävääkin löytyi. Suurimmat kehityskohteet liittyivät valmentajien lisenssi- ja auktorisointijärjestelmiin, koulutusten vaatimustasojen nostamiseen (mm. erilasten kokeiden ja osaamisvaatimusten avulla) sekä kouluttajakoulutuksen kehittämisellä entistä vaativammaksi ja järjestelmällisemmäksi. 

Koulutuspäällikkö Kainulainen sai vaadittavat kehityskohteet valmiiksi dead lineen, 15.1.2013 mennessä ja 7.1.2013  ITF:n kehitysjohtaja Dave Miley vahvisti kirjeellä Suomen saaneen ITF:n laatusertifioinnin.

Sertifioinnin myötä Suomen Tennisliitto saa käyttää vieressä julkaistua ITF:n Coaching-logoa merkkinä kansainvälisestä laatukontrollista ja asetettujen kriteerien täyttämisestä.

 

 

 

.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Gasquet voitti Jarkon… →