Lenho kukisti ykkössijoitetun

15.6.2005  |  09:00

Jo kuusi suomalaista jatkoon

Villillä kortilla Savitaipale Openin, miesten 10.000$ ITF Futures-turnauksen, pääsarjaan päässyt Tommi Lenho (ATP 1037) pudotti avauskierroksella kisan ykkössijoitetun Puolan Maciej Dilaj’n (ATP 465) luvuin 3-6, 6-3, 7-6(4). Hän kohtaa toisella kierroksella Jura Barkovin (ei rankingia), joka hävisi karsintojen viimeisellä kierroksella, mutta pääsi kuitenkin ns. lucky loserina pääsarjaan. Pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Barkov otti voiton USA:n Zach Daileysta (ATP 737).
Kakkossijoitettu Juho Paukku (ATP 525) otti kahdessa erässä voiton meksikolaiskarsija Alfonso Perezistä  (ATP 1479) ja kohtaa toisella kierroksella Unkarin Gyorgy Balazsin (ATP 643). Janne Ojala (ATP 675) voitti ruotsalaisen lucky loserin, David Nylenin (ei rankingia), ja kohtaa toisellakin kierroksella ruotsalaisen, kahdeksanneksi sijoitetun Johan Brunströmin (ATP 604), joka voitti villin kortin pääsarjaan saaneen Jukka Kohtamäen (ei rankingia).
Viidenneksi sijoitettu Timo Nieminen (ATP 570) kukisti ruotsalaiskarsija Robert Veresin (ei rankingia), mutta joutuu odottelemaan toisen kierroksen vastustajaa, sillä ottelu Lauri Kiiskin (ATP 669) ja Espanjan Jordi Marse-Vidrin (ATP 713) kesken jouduttiin keskeyttämään pimeyden vuoksi toisessa erässä, ensimmäisen erän voitti Marse-Vidri 6-4.
Villin kortin saanut Niklas Bucht (ATP 1479) kukisti tiukassa kolmieräisessä Ranskan Olivier Tauman (ei rankingia) ja kohtaa toisella kierroksella virolaiskarsija Mait Kunnapin (ATP 935).
Villin kortin saanut Martin Rämmal (ATP 1479) hävisi seitsmänneksi sijoitetulle Saksan Mihail Zvereville (ATP 585) kolmessa erässä. Suomalaisista Lassi Ketola (ATP 777) ei päässyt vielä aloittamaankaan otteluaan ranskalaiskarsija Marc Auradou’ta (ei rankingia) vastaan, mutta ottelu on ohjelmassa keskiviikkona klo 10.