Leivo-Tolonen ja Huurinainen – Ojala SM-finalistiparit Kaarinassa

20.3.2011  |  07:55

Lauantai oli tenniksen yleisten luokkien SM-kisojen välieräpäivä upouudessa Aktia Arenassa, Kaarinassa.
Ensin ratkoivat finaaliin pääsyn naiset. Kisan ykkössijoitettu TaTS:n Saana Saarteinen oli jo viikolla ollut flunssassa ja kuumeessa, pystyi aloittamaan turnauksen, mutta välierässä pelaamisesta ei tullut mitään. Hän luovutti ottelun nelossijoitetulle Smashin Hanna Toloselle 1-5 tappioasemassa ensimmäisessä erässä.
Hannalle sunnuntainen naisten kaksinpelin SM-finaali on uran ensimmäinen.  Siinä hän kohtaa 16-vuotiaan TaTS:n Ella Leivon, joka omassa välierässään otti 7-5, 6-3 voiton kevään ylioppilaskirjoituksiin osallistuvasta Smashin Cecilia Estlanderista.
-Toisen erän alussa hävisin oman syöttöni ja ote oli lipsahtaa, sanoi Leivo. – Suhteellisen hitaalla kentällä pisteiden teko ei ollut helppoa.
-Kyllä Hanna on yllätysvastustaja finaalissa, myönsi Ella. – Hän liikkuu paljon ja pelaa rohkeasti. Edellisestä keskinäisestä ottelusta on varmaan parisen vuotta.
-Kieltämättä hieman jännittää, totesi 17-vuotias Mäkelänrinteen urheilulukiolainen Tolonen.
Siinä, missä naisten semifinalisteista kolme oli vielä juniori-ikäistä ja Estlanderkin vasta 19-vuotias tänä vuonna, miesten puolella nuorin kvartetista oli HVS:n Tuomo Ojala, tänä vuonna 28-vuotias.
Miesten finaalissa kohtaavat hyvät ystävät ja seurakaverit HVS:stä Sami Huurinainen 29, ja Tuomo Ojala. Nelossijoitettu Huurinainen on pystynyt pari kertaa voittamaan urallaan TaTS:n Lauri Kiisken 30. SM-välierissä ykkössijoitettu Kiiski ei tuntunut saavan itsestään parasta irti ja rennosti ja tasaisesti pelaava Huurinainen meni loppuotteluun luvuin 6-3, 6-0.
Ojala sen sijaan sai tehdä kolme erää töitä runsaasti yleisöä paikalleen houkutelleen järjestävän seuran, ÅLK:n Ville Äyräksen kanssa, ennen kuin 37-vuotissyntymäpäiväänsä lauantaina viettänyt valmentajana työskentelevä ”Äykki” antautui.
-Näin hidas alusta johti melkoiseen vääntöön, totesi puoli vuotta sitten edellisen kilpapelinsä pelannut Ojala. – Finaalissa tämä alusta suosii Samia. Minä voitin hänet Talissa, jonka nopeat kentät sopivat minulle. Samilla on kuitenkin enemmän voittoja keskinäisissä otteluissamme.
Ojalalle miesten SM-finaali on uran ensimmäinen, Huurinainen voitti miesten sisäkenttien kaksinpelin Suomen mestaruuden vuonna 2008 Turussa.
-Pitäisi varmaan muuttaa Varsinais-Suomeen, kun täällä peli kulkee, heitti Huurinainen.
– Loppuottelusta Ojalan kanssa ei varmasti tule helppo. Olemme harjoitelleet niin paljon yhdessä, etten pysty millään yllättämään häntä. Henkisesti vahvempi voittaa miesten mestaruuden, arveli Huurinainen.
Ella Leivo tavoittelee tuplamestaruutta, sillä hän edennyt naisten nelinpelin loppuotteluun parinaan seurakaveri Mari-Liis Parmas. Vastassa on toinen tatsilaispari Johanna Hyöty/Annika Sillanpää.  Myös Sami Huurinaisella ja Tuomo Ojalalla on mahdollisuus tuplamestaruuteen.

Yleisten luokkien sisäkenttien SM-kilpailut
16.-20.3.2011 Aktia Arena, Kaarina
Järj: ÅLK
Välierätulokset
Naisten kaksinpeli
Hanna Tolonen Smash (4.) – Saana Saarteinen TaTS (1.) 5-1 luov., Ella Leivo TaTS (3.) – Cecilia Estlander Smash (2.) 75 63
Miesten kaksinpeli
Sami Huurinainen HVS (4.) – Lauri Kiiski TaTS (1.) 63 60, Tuomo Ojala HVS (2.) – Ville Äyräs ÅLK (3.) 62 57 63
Naisten nelinpeli
Ella Leivo/Mari-Liis Parmas TaTS (1.) – Olivia Heyno/Vilja Hokkanen TVS 63 62, Johanna Hyöty/Annika Sillanpää TaTS (2.) – Linnea Hakanpää TCT/Olivia Pimiä HVS 60 26 [10-8]
Miesten nelinpeli
Sami Huurinainen/Tuomo Ojala HVS – Robert Berner GVLK/Leevi Leivo TaTS 63 60, Lauri Kiiski/Henrik Sillanpää TaTS – Tuomas Juvakoski TCT/Jesper Saarni Smash 61 64 

Ella Leivo 

Jaa:

Seuraava uutinen: Ella Leivo ja… →