Leivo toiselle kierrokselle Orto-Lääkärit Openissa

13.11.2013  |  10:44

16-vuotiaat Elina Joronen ja Roosa Timonen sekä Annika Sillanpää nousivat uransa aikana ensimmäisen kerran naisten 10.000$ ITF-turnauksen, Orto-Lääkärit Openin, karsinnoista pääsarjaan maanantaina Talissa, Helsingissä.

Kolmikko aloitti karsinnan suoraan toiselta kierrokselta, jolla toiseen naisten ITF-kisaan osallitunut 16-vuotias Joronen kukisti Saksan Natalie Lausin ja ensimmäistä naisten ”kymppitonniaan” pelannut Timonen Venäjän Antonina Rafikovan.
Venäläinen joutui luovuttamaan ottelun toisessa erässä 1-4 tappioasemassa.
Sillanpäälle ottelu Venäjän Milana Gasymovaa vastaan oli toinen, sillä hän aloitti karsinnan pohjalta sunnuntaina.

Karsinnan toisella kierroksella tappion kokivat Kristina Parviainen, Laura Pennanen ja Lila Humaloja. Parviainen pääsi kuitenkin pääsarjaan lucky loserina, kun viidenneksi sijoitettu Piia Suomalainen joutui vetäytymään rannevamman vuoksi. Venäjän 16-vuotias Natalia Belova voitti kuitenkin Kristinan tiistaina pääsarjan ensimmäisellä kierroksella suoraan
kahdessa erässä.

Venäläispelaajat aloittivat pääsarjassa: kuudenneksi sijoitettu Anna Smolina (WTA 766) voitti Elina Jorosen ja Daria Afanasyeva (WTA 1102) villin kortin saaneen Nanette Nylundin. Mia Eklund (WTA 901) sai avausottelussaan vastaansa rankingittoman ruotsalaiskarsija Fanny Östlundin.Pelaajien ensimmäisessä kohtaamisessa 16-vuotias Östlund vei voiton suomalaisvasurista suoraan kahdessa erässä. Kakkoseksi sijoitettu ruotsalainen Susanne Celik (WTA 491) voitti Hanna Tolosen.

Toiselle kierrokselle meni suomalaista tiistaina jatkoon vain Ella Leivo (WTA 1204), joka voitti 15-vuotiaan virolaiskarsija Valeria Gorlatisin. Hänelle tämä oli uran ensimmäinen naisten ottelu. Ella saa toisella kierroksella vastaansa Natalia Belovan.
Keskiviikkona avausottelunsa pelaavat Olivia Pimiä, Johanna Ranta-aho, Roosa Timonen, Milka-Emilia Pasanen, Petra Piirtola ja Tanja Tuomi.

Nelinpelin avauskierros pyörähti sekin käyntiin tiistaina. Ella Leivo ja Tanja Tuomi ovat jo välierissä. He voittivat ensimmäisellä kierroksella Elina Jorosen ja Laura Pennasen. Puolivälierissä pari sai luovutuksen ykkössijoitetuilta
venäläisiltä, Alexandra Artamonovalta ja Anna Smolinalta.

Orto-Lääkärit Open 2013
Naisten 10.000$ ITF-turnaus
10.-17.11.2013 Tali, Helsinki

Karsinta
2.kierrosta (voittajat pääsarjaan): Rona Berisha Britannia – Kristina Parviainen 62 63, Anastasia Artemova Venäjä – Laura Pennanen 46 62 60, Elina Joronen – Natalie Laus Saksa 64 64, Fanny Östlund Ruotsi – Lila Humaloja 63 62, Roosa Timonen – Antonina Rafikova Venäjä 60 41 rtd, Annika Sillanpää – Milana Gasimova Venäjä 26 62 64
Pääsarja
1.kierrosta: Fanny Östlund Ruotsi (karsija) – Mia Eklund Anna Smolina Venäjä (6.) – Elina Joronen (karsija) 60 61, Daria Afanasyeva Venäjä – Nanette Nylund (villi kortti) 63 63, Ella Leivo – Valeria Gorlats Viro 63 64, Natalia Belova Venäjä –
Kristina Parviainen 61 64, Eva Paalma Viro – Annika Sillanpää 62 64, Susanne Celik Ruotsi (2.) – Hanna Tolonen 62 62

Nelinpeli
1.kierrosta: Anastasia Artemova Venäjä/Natalie Laus Saksa – Nanette Nylund/Johanna Ranta-aho 63 64, Ella Leivo/Tanja Tuomi – Elina Joronen/Laura Pennanen 62 60, Petra Piirtola/Annika Sillanpää – Antonina Rafikova Venäjä/Saule Valentiejute Liettua wo
Puolivälieriä: Leivo/Tuomi – Alexandra Artamonova/Anna Smolina Venäjä (1.) wo