Latvia voitti Suomen 3-2

22.7.2007  |  00:00

Davis Cup-urakka tältä vuodelta ohi

Suomen ja Latvian Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän toisen kierroksen ottelu sai viimeisenä pelipäivänä sunnuntaina dramaattisen käänteen heti aamusta.
Suomen ykköspelaajan Jarkko Niemisen saama vamma oikeaan nivuseen lauantaisen nelinpelin ensimmäisen erän 2-5 tilanteessa osoittautui pahaksi.
-Sunnuntaiaamuna totesin, että en pysty juoksemaan, kertoi Jarkko Nieminen, – Siinä kunnossa ei ollut syytä lähteä pelaamaan ottelua. Vamman laita todetaan maanantaisessa magneettikuvauksessa.
Tämä muutti Suomen kapteeni Joakim Bernerin suunnitelmia. Hän oli aikonut heittää Timo Niemisen kentälle, mutta Juho Paukun tilalle kakkosten otteluun Andis Juskaa vastaan. Nyt Timo joutui paikkaamaan Jarkko Niemistä ykkösten kaksinpelissä ja kohtasi Ernests Gulbisin.
Sadan joukkoon ATP-rankingissa noussut 18-vuotias Gulbis myönsi, että Niemisen vaihtuminen Jarkosta Timoksi sotki hieman ajatuksia, mutta ei estänyt häntä voittamasta ottelua luvuin 6-1, 6-4, 4-6, 6-2.
-Odotin kovasti Jarkon kohtaamista. Nukuin edellisen yön todella huonosti eikä olo ollut aivan terävä ottelun alussa. Olen kuitenkin onnellinen, että voitin tämän ottelun, sanoi Gulbis.
Timo Nieminen ei vastustajansa tilasta tiennyt, ja oli itse avauserässä jännittynyt. Kipsi karsi toisessa erässä, jota Nieminen johti parhaimmillaan 4-2, mutta sai nimiinsä kuitenkin vasta kolmannen erän 6-4. Neljännessä erässä Gulbis pelasi niin keskittyneesti, että Timo putosi kyydistä.
Gulbisin voitto vei maaottelun 3-1:een ja Latvian Eurooppa-Afrikan II ryhmän kolmannelle kierrokselle, jolla se kohtaa kotonaan Monacon. Sen ottelun voittaja on ensi vuonna Europpa-Afrikan I ryhmässä.
Juho Paukku kaunisti maaottelun loppulukemat 2-3:een voittamalla Latvian nelospelaaja Karlis Lejnieksin hallitusti luvuin 6-1, 6-4 ja avasi näin voittotilinsä Davis Cupissa.
-Syöttö kulki jo perjantaista paremmin, totesi Juho ottelun jälkeen.
Kapteeni Joakim Berner summasi Latvia-ottelun näin:
-Kokonaisuuden kannalta Jarkon loukkaantuminen oli ratkaiseva. Timo ei valitettavasti pystynyt hyödyntämään mahdollisuuksiaan. Hän taisteli hyvin, mutta kaveri oli parempi.
-Timo ja Juho tarvitsevan parempaa fysiikkaa vielä viiden erän otteluita ajatellen, jotta voisivat pelata sekä perjantain että sunnuntain ottelunsa.
Berner totesi, että hän jatkaisi mielellään DC-kapteenina, mikäli pelaajat ovat hänen takanaan.
Suomen urakka vuoden 2007 Davis Cupissa on nyt ohi. Suomi pelaa myös ensi vuonna Eurooppa-Afrikan II ryhmässä.

Seuraava uutinen: Nuorten henkilökohtaiset EM-kilpailut… →