Laitinen ja Tolonen 20-vuotiaiden Suomen mestareiksi

21.5.2012  |  12:15

Kun 20-vuotiaiden Suomen mestaruuksia pelattiin viikonvaihteessa Mehtimäen kentillä Joensuussa, oli kummankin kaksinpeliluokan loppuotteluissa mestaruutta oli tavoittelemassa Laitinen: poikien  luokassa KTS:n Juuso Laitinen mestaruuden saavutti ja tyttöjen luokan finaalissa ETS:n Ria Laitinen sai taipua Smashin Hanna Toloselle.
Poikien kaksinpelissä oli 13 osallistujaa. Neljästä sijoitetusta kolme eteni ”käsikirjan mukaisesti” välieriin, neljän parhaan joukkoon. Sijoitettujen rintamaa pääsi rikkomaan järjestävän seuran KarTen Leo Haapasalo voittaessaan toisella kierroksella JTS:n Jussipekka Salon (4).
Juuso Laitinen (1.) voitti välierissä Smashin Petja Bergin (3.) ja Smashin Rasmus Lindström (2.) Haapasalon.
Loppuottelussa Lindströmin voitti ensimmäisen erän 6-4, mutta toisen erän lopussa selkä teki tenän. Juuso Laitinen vei erän 6-3. Kolmatta erää Lindström ei pystynyt pelaamaan, joten mestaruus meni Laitiselle.

Kaksi ja puolituntia pelasivat puolivälierään pääsystä Smashin Kristina Parviainen ja LVS:n Naomi Holopainen. Ottelu päättyi lopulta kolmen erän jälkeen Parviaiselle. Yläkaavion välierässä kohtasivat smashiläiset Hanna Tolonen (1.) ja Julianna Heino (4.). Hanna johti ottelua 6-2, 2-0, kun ”Julle” reväytti reitensä ja joutui luovuttamaan. Hanna sai finaaliin vastaansa kisan yllättäjän, sijoittamattoman ETS:n Ria Laitisen, joka välierässä kukisti pitkän kaavan kautta Smashin Teresa Cernyn (2.).
Järjestäjät olivat lisänneet tavanomaisten Finnish Junior Tour –rahapalkintojen lisäksi bonuspalkinnot, mikäli kaavioissa on vähintään 16 pelaajaa. Poikien luokassa osallistujia oli vain 13, mutta tyttöjen luokassa Hanna Tolonen sai FJT:n ykköspalkinnon, 250 euron, lisäksi 100 euroa bonusta ja Ria Laitinen 100 euron FJT:n kakkospalkinnon lisäksi 50 euroa bonusta. Välieriin yltäneet Heino ja Cerny saivat 50 euron lahjakortin.
Poikien 20v nelinpelissä oli mukana vain neljä paria, finaalissa KTS:n Santeri Pätynen ja JTS:n Jussipekka Salo ottivat mestaruuden voittamalla ottelutie-breakin 10-6. Hopeaa jaettiin kartelaisparille Tuukka Sivonen/Benjami Tirkkonen.

Tytöt 20v nelinpeliin ei tullut riittävästi ilmoittautumisia.
Sadesää viivästytti kisan aloittamista perjantaina ja päivän kaksi viimeistä tyttöjen ottelua jouduttiin viemään sisäkentälle. Lauantaina ja sunnuntaina ottelut pelattiin ulkokentillä aikataulun mukaisesti.

Pojat 20v:
Santeri Pätynen KTS/Jussipekka Salo JTS – Tuukka Sivonen/Benjami Tirkkonen KarTe 57 62 [10-6]
Tytöt 20v: Ei pelattu