Laineen US Open –ottelu tänään

29.8.2005  |  09:30

Sanchez Lorenzo kukistui 6-4, 6-4

Emma Laine ja Kiinan Shuai Peng kohtaavat maanantaina kauden viimeisen Grand Slam-turnauksen US Openin naisten kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella maanantaina New Yorkissa.
Laineelle pääsarjapaikka aukeni hänen voitettuaan karsintojen kolmannella kierroksella Espanjan Maria Sanchez Lorenzon 6-4, 6-4. Voitto oli Laineen toinen espanjalaisesti kolmen viikon sisällä.
Laineen pääsarjan vastustaja, Delray Beachissä, USAssa asuva Peng on kaksi kuukautta häntä vanhempi, 173-senttinen ja oikeakätinen. Hän on ehtinyt ansaita palkintorahoina 340.727 dollaria, josta yli puolet 200.899 dollaria, tänä vuonna.
Peng aloitti vuoden 2005 räväkästi. Hän nousi Sydneyssä WTA-turnauksen karsinnoista välieriin, jossa hävisi Alicia Molikille, mutta kukisti kisan toisella kierroksella Anastasia Myskinan. Sydneyn pisteet nostivat hänet 32 sijaa WTA-rankingissa, sijalle 48. Australian avoimissa seuraavalla viikolla hän hävisi Venus Williamsille toisella kierroksella. Helmi-maaliskuussa hän oli pois tourilta nilkkavamman vuoksi. Toukokuussa kovilla kentillä viihtyvä Peng eteni uransa ensimmäisen kerran massakentillä WTA-turnauksen puolivälieriin Strasbourgissa. Ranskan avointen toisella kierroksella Pengillä oli kaksi ottelupalloa Lindsay Davenportia vastaan, mutta hävisi ottelun kolmessa erässä. Aiemmin tässä kuussa Peng voitti San Diegon turnauksen puolivälierissä Kim Clijstersin, mutta hävisi sitten välierissä Mary Piercelle.
Peng on korkeimmalle koskaan WTA-rankingissa yltänyt kiinalaispelaaja, 15.8. hän oli WTA-rankingissa sijalla 31. Tällä viikolla hänen rankinginsa on 35.
Emma Laine nousi maanantaina uransa toistaiseksi parhaimmalle WTA-rankingsijalle, hän on nyt sijalla 116.

Seuraava uutinen: Suomalaiset ITF Futures-kisassa… →