Laine toiselle kierrokselle Canberrassa

9.1.2006  |  10:10

Aloitti turnauksen karsinnoista

Canberran 145.000$ WTA Tour-turnauksen karsinnoissa kakkoseksi sijoitettu Emma Laine (WTA 87) sai ensimmäisellä kierroksella vapaan paikan, mutta voitti sitten kaksi ottelua ja selvitti näin tiensä pääsarjaan. Karsintojen toisella kierroksella kukistui Intian Shikha Uberoi (WTA 153) 7-6(4), 6-4 ja kolmannella kierroksella Japanin Ryoko Fuda (WTA 161) 4-6, 6-1, 7-5. Uberoin Laine kohtasi nyt ensimmäisen kerran, Fuda voitti Laineen vuonna 2002 Osakassa juniorien ITF-pistekisassa suoraan kahdessa erässä.
Pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Laine kohtasi maanantaina aamupäivällä Suomen aikaan Bulgarian Tszvetana Pironkovan (WTA 95) ja voitti tämän 6-0, 6-4. Tämä on Laineen toinen voitto Pironkovasta, edellinen on viime vuodelta Tukholman 25.000$ ITF-turnauksesta, jossa Laine oli toisella kierroksella bulgaaria luvuin 6-2, 6-3 parempi. Toisella kierroksella Laine kohtaa Etelä-Korean Yoon Jeong Chon, joka voitti avauskierroksella kahdeksanneksi sijoitetun Ruotsin Sofia Arvidssonin 6-4, 6-4.
Nelinpelissä Laineen parina on Tunisian Selima Sfar. Pari saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa saksalaiset Julia Schruffin ja Jasmin Wöhrin.
Yllämainitut WTA rankingit ovat maanantailta 9.1. Laine on vain kolmen sijan päässä uransa toistaiseksi parhaasta rankingista 84, jonka hän saavuttui 12.9.2005.