Laine karsintafinaaliin

19.5.2005  |  16:55

Vastaan tulee Ranskan avointen 2002 semifinalisti

Emma Laine on voiton päässä Ranskan avointen naisten kaksinpelin pääsarjapaikasta. Hän voitti torstaina karsintojen toisella kierroksella USA:n Mary Gambalen luvuin 6-2, 6-2. Ottelu kesti tunnin ja kolme varttia.
Laine mursi ensimmäisen erän kolmannessa ja seitsemännessä pelissä Gambalen syötön. Toisessa erässä peli muuttui rikkonaiseksi, erän viidessä ensimmäisessä pelissä kumpikin menetti vuorotellen syöttönsä ja vasta kuudennessa pelissä Laine pystyi pitämään oman syöttönsä. Se vei hänet 4-2 johtoon. Laine piti erän seitsemännessä pelissä syöttönsä ja mursi heti perään Gambalen syötön vieden näin toisenkin erän 6-2.
Laine kohtaa karsintojen kolmannella kierroksella Clarisa Fernandezin Argentiinasta. 24-vuotias, vasenkätinen Fernandez oli vuonna 2002 Ranskan avointen välierissä, ja hänen paras WTA-rankinginsa oli 26 (31.3.2003). Vuoden 2003 keväällä Fernandezilla alkoi vammakierre, ensin meni vasen olkapää, vasen ranne ja vielä oikea polvi. Tuloksia vuoden 2003 lopulta ja vuonna 2004 ei juurikaan tullut, Fernandezin ranking putosi, mutta nyt hän tekee paluuta, voitti tämän vuoden tammikuussa naisten 10.000$ ITF-turnauksen Miamissa ja oli helmikuussa Bogotan WTA-kisan välierissä. Torstaina Fernandez voitti Ranskan avointen toisella kierroksella 2,5 tuntia kestäneessä trillerissä karsintojen kolmanneksi sijoitetun Espanjan Laura Pous Tion 1-6, 7-5, 10-8. Espanjalaisella oli kolmannen erän 8-7 johtoasemassa jo kaksi ottelupalloakin.