Laine: ”Kaikki joukkueet ovat aika tasaisia – ei pysty etukäteen pelaamaan yhtään ottelua varmaksi”

23.3.2022  |  13:22  |  Ennakot

Porsche Billie Jean King Cup Team Finlandin kapteeni Emma Laine on valmiina ja innoissaan kotiturnauksen alla. Suomi arvottiin samaan lohkoon Luxemburgin, Liettuan ja Israelin kanssa (lue lisää). Maajoukkueturnaus pelataan Vierumäellä 12.-15.4.2022.

LOHKO A
Kreikka
Egypti
Norja

 

LOHKO B
Luxemburg
Suomi
Liettua
Israel

 

TAPAHTUMAN INFOSIVU

Laine odottaa mielenkiintoista ja tasaista viikkoa

Seitsemän maata. Kaksi nousee I-ryhmään. Yksi tippuu sarjaporrasta alemmas. Panokset ovat selvät Vierumäen otteluihin.

– Mielenkiintoinen viikko on tulossa. Jokainen peli ja yksittäinen ottelukin on merkityksellinen.

Suomi järjestää nyt kolmannen kerran putkeen kotiturnauksen, kaksi edellistä kertaa 2019 ja 2020 pelattiin Talin Tenniskeskuksessa Helsingissä. Vierumäelle on saapumassa kovat ja tasaiset maat.

– Yleensä ylemmältä tasolta tippuneet, eli Kreikka ja Luxemburg, olisivat ennakkoon ylivoimaisia. Nyt ei tilanne ole tämä. Kaikki joukkueet ovat aika tasaisia – ei pysty etukäteen pelaamaan yhtään ottelua varmaksi, aloitti spekuloinnin kapteeni Laine.

Laine jakaa vastustajamaat karkeasti kahteen leiriin.

– Egyptillä, Kreikalla ja Luxemburgilla on selvästi kovemmat ykköspelaajat ja kuilua löytyy kakkospelaajiin. Sen sijaan Norjalla, Israelilla ja Liettualla on 2-3 tasaista pelaajaa.

Suomen kanssa samassa alkulohkossa ovat siis Luxemburg, Liettua ja Israel. Suomi on kohdannut maat useaan otteeseen, voitot ja tappiot näyttävät tältä: Suomi – Luxemburg 2-4, Suomi – Liettua 3-1 ja Suomi – Israel 1-2.

– Luxemburg on todella mielenkiintoinen. Heillä on vahva ykköspelaaja Mandy Minella (WTA-251, paras WTA-66), nuori juniori sekä kokeneita pelaajia. Jos oli aikanaan minä ja Piia Suomalainen, niin heillä oli Minella ja Claudine Schaul.

Laine kertoo hänen skouttaamistaan ja valmistautumistaan auttavan paljon, kun mukana on paljon tuttuja pelaajia.

KATSO KOKOONPANOT KOKONAISUUDESSAAN

Ennakkosuosikkeja Egypti, Norja ja Israel – ”Lähes aina joku maa ylittää itsensä ja toisaalta ennakkosuosikit voivat hiipua”

Ennakkosuosikin viittaa Laine ei ole kuitenkaan asettamassa Kreikan eikä Luxemburgin harteille.

– Egypti on kova ja heidän ykköspelaajansa Maiar Sherif (WTA-73) on parhaimmillaan tosi kova. Toisaalta he viihtyvät enemmän massakentillä, eikä sisäkentät ole suosiossa – tämä nähtiin myös 2020 Talissa.

– Haavoittuvaisuudesta johtuen ennakkosuosikkeihin nostan myös Norjan ja Israelin. Erityisesti Norja, sillä heille sisäolosuhteet ovat tutut ja mieluisat.

Maaotteluissa voi tapahtua ja lähes aina tapahtuu yllätyksiä. Myös tätä korostaa Suomen kapteeni.

– Loppupeleissä on tiimityöskentelyllä valtava merkitys. Vahvimmat tiimit tulevat voittamaan. Lähes aina joku maa ylittää itsensä ja toisaalta ennakkosuosikit voivat hiipua. Asetelmat peleihin muodostuvat tarkemmin harjoituspäivien aikana Vierumäellä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori vakuuttavasti jatkoon… →