Lagerbohmin täydellinen viikko huipentui turnausvoittoon – katso ottelupallo!

14.5.2021  |  11:09  |  Raportit, Videot

Porsche Junior Team Finlandin Linus Lagerbohm (HVS) juhlii kovatasoisen alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -turnauksen voittoa Slovakiassa. Torstaina nelinpelimestaruutta tuulettivat Felix Alopaeus ja Oskari Paldanius. Turnauksessa oli mukana ikäluokan Euroopan parhaimmistoa.

Lagerbohmin turnausviikko alkoi jo karsinnoista ja vakuuttava meno jatkui läpi turnauksen. Välierässä suomalaisjuniori kukisti seitsemänneksi sijoitetun Euroopan rankingin 22. kroatialaisen Duje Markovinan 6-3, 6-1. Lagerbohm (TE-115) oli voittanut turnauksessa jo aiemmin myös toiseksi sijoitetun venäläisen Egor Pleshivtsevin (Tennis Europe -ranking 5) ja kuudenneksi sijoitetun saksalaisen Lieven Mietuschin (TE-20).

Loppuottelussa asettui vastaan italialainen Jacopo Vasami´ (TE-70), joka eteni loppuotteluun niin ikään karsinnoista. Italialaispelaaja voitti välierässä Alopaeuksen (TE-28) 6-3, 7-5. Lagerbohm täydensi viikkonsa voittamalla Vasamin vakuuttavasti 6-2, 6-2.

– Upea viikko takana. Suomalaisvoittajat niin kaksin- kuin nelinpeliin 1. kategorian kisassa ei ole ihan jokavuotista herkkua. Linus paransi matsi matsilta ja välierä sekä finaali olivat todella korkeatasoista ja aggressiivista tennistä. Felix ja Oskari olivat kisan ylivoimaisesti paras nelinpelipari. Pojat näkevät kentän poikkeuksellisen hyvin ja pelaavat taktisesti todella fiksusti, kertoi valmennuskeskuksen valmentaja Joonas Jalkanen.

Lagerbohm on ensimmäinen suomalaispoika, joka on voittanut nykymuotoisen Tennis Europen alle 14-vuotiaiden 1. kategorian kaksinpeliturnauksen. Ella Haavisto voitti tyttöjen puolella kyseisen tason turnauksen vuonna 2016.