Laaksosen loistava debyytti DC-maajoukkeessa

12.7.2009  |  18:00

Tasoitti maaottelun viidessä erässä 2-2:een

Maaliskuun lopulla 17 vuotta täyttänyt hyvinkääläinen Henri Laaksonen avasi komeasti Davis Cup-pelaajauransa sunnuntaina Kirkkopuiston kentillä Naantalissa Europpa-Afrikan II ryhmän toisen kierroksen ottelussa Monacoa vastaan. Hän otti kolme tuntia ja 49 minuuttia kestäneessä viisieräisessä ottelussa voiton ja tasoitti maaottelun 2-2:een.

Ykköset vaihtuivat
Suomen kapteeni Kim Tiilikainen heitti Laaksosen ykköspelaajaksi tilanteessa, jossa Monaco johti maaottelua 2-1. Myös Monacon kapteeni Emmanuel Heussner vaihtoi ykköspelaajaa: Guillaume Couillard vaihtui Clement Moreliin, tuoreeseen mieheen, joka tätä ennen oli pelannut vasta yhden DC-kaksinpelin.
Ensimmäisen erän alussa 25-vuotias Morel meni 5-2 johtoon, mutta Henri Laaksonen karisti pienen alkukankeuden. Hän vei kahdeksan peliä peräkkäin – ensimmäinen erä meni 7-5 ja toista hän johti 3-0 ennen kuin Morelin onnistui saada seuraava peli. Laaksonen ihastutti yleisöä määrätietoisella, taktisesti kypsällä pelillä ja vei toisen erän vain 37 minuutissa 6-3.
-Pienten alkuvaikeuksen jälkeen peli lähti hyvin rullaamaan ja sitä edesauttoi hyvä kannustus sekä omalta joukkueelta että yleisöltä, totesi Henri Laaksonen.
Kolmannessa erässä edettiin tie-breakiin, jossa edettiin 4-4:ään, mutta sen jälkeen Morel vei kolme pistettä putkeen. Erä meni hänelle 7-6(7-4).
-Kolmannen erän lopussa jalat eivät liikkuneet. Minun olisi pitänyt voida pelata terävämmin, jotta olisin saanut voiton kolmessa erässä, totesi Laaksonen ottelun jälkeen.
Morel vei neljännen erän puolessa tunnissa 6-2 ja näytti pääsevän suomalaisen niskan päälle.
Hän otti viidennen erän lääkintätauon, jonka aikana häntä hierottiin.
-Se oli enemmän mietintätauko kuin mitään muuta, kertoi Henri pilke silmäkulmassa ottelun jälkeen.-Sain lisäksi ekstraenergiaa, kun peli ikään kuin alkoi alusta.
Hän otti erän viidennessä ja kahdeksannessa pelissä murrot Morelin syötössä. Naantalilaisyleisö osoitti useamman kerran Laaksosen komeiden suoritusten jälkeen tälle suosiotaan seisomaan nousten. Harvinainen näky suomalaisessa tenniskatsomossa.
Laaksonen voitti viidennen erän 6-3 ja tasoitti maaottelun 2-2:een. Henri Kontisen harteilla on johdattaa Suomi maaotteluvoittoon. Hän kohtaa kakkosten ottelussa klo 17.30 alkaen Benjamin Balleretin.