Laaksoselle ja Vovkille villit kortit IPP Openiin

9.11.2007  |  10:00

Karsinnat käynnistyvät lauantaina

HyTS:n Henri Laaksonen, 15, ja venäläinen Stanislav Vovk, 16, saivat viimeiset kaksi jaossa ollutta villiä korttia 50.000$+H ATP Challenger-turnauksen kaksinpelin pääsarjaan. Aiemmin viikolla kerrottiin Juho Paukun ja Venäjän Jevgeni Donskoyn, 17, saaneen villit kortit.
Henri Laaksonen pelasi vuoden alussa ensimmäisen juniorien ITF-pistekilpailunsa (alle 18v.), ja on ehtinyt voittaa niitä jo neljä. Hän on nostanut ITF-rankinginsa tyhjästä sijalle 169. Henri eteni heinäkuussa puolivälieriin juniorien EM-kilpailussa pojat 16v luokassa. Viime vuonna Laaksonen pelasi IPP Openin nelinpelissä Lauri Kiiskin kanssa, mutta pari hävisi heti ensimmäisellä kierroksella. Samoin tuli tappio Aamulehti Tampere Openin nelinpelin ensimmäisellä kierroksella viime heinäkuussa. Henrin parina oli Henrik Sillanpää. Kaksinpelin osalta tämän vuoden IPP Open on hänen ensimmäisensä ATP Challenger-tasolla. Elokuussa Laaksonen pelasi sekä Helsingissä että Vierumäellä miesten ITF Futures-kisoissa. Helsingissä tuli tappio Irlannin Peter Clarkelle, Vierumäellä Juho Paukulle. Vierumäellä Laaksonen ja Tuomo Ojala etenivät nelinpelissä puolivälieriin.
Vovkilla ei ole vielä ATP-rankingia. Hän sai elokuussa villit kortit Wienin ITF Futures-turnauksen kaksin- ja nelinpeliin, joissa tappiot tulivat kuitenkin ensimmäisellä kierroksella. Laaksosen tavoin Vovk aloitti juniorien ITF-pistekilpailut osaltaan tänä vuonna. Hän on nostanut rankinginsa sijalle 301. Lokakuussa Nokia Junior Cupissa Vierumäellä ja seuraavalla viikolla TaTS Openissa Tampereella hän eteni puolivälieriin. Vovkia valmentaa hänen isänsä lisäksi takavuosien ammattilaispelaaja Andrei Olhovski.(RN)

Jaa:

Seuraava uutinen: Lablans voitti Tuohimaan… →