Kyproksen joukkue sysää ennakkosuosikin paineet Suomelle

15.9.2009  |  19:00

Joukkueet mediatentissä Salossa

Tiistaina Salohallissa järjestettiin joukkueiden haastattelutilaisuus ennen viikonloppuna pelattavaa Suomi-Kypros Davis Cup -ottelua.
Vierasjoukkueessa median huomio kohdistui Marcos Baghdatisiin, joka tuli Saloon maanantaina St.Remystä, Ranskasta. Hän voitti sunnuntaina turnauksen kaksinpelin ja uhkui tietysti itseluottamusta ja hyvää tuulta.
Parina viime vuonna hänellä on ollut muunkinlaisia tuntemuksia, sillä sekä selkä- että polvivaivat ovat olleet riesana. Australian avointen finaalipaikka ja ATP-rankingin kahdeksas sija ovat vuodelta 2006.
-Olen joutunut tekemään paljon töitä päästäkseni vammoista ja takaisin kuntoon, kertoi Marcos. – Olen vahvistanut fysiikkaani, että välttyisin vammoilta jatkossa. Olen vasta 24-vuotias. Uskon, että hyviä vuosia on vielä edessä.
Ja sitten hän halusi enää kysymyksiä tulevasta Davis Cup-ottelusta.
-Olen täällä yksi joukkueesta. Keskityn nyt siihen. Fokus on perjantain ottelussa Suomen kakkosta vastaan.
Ja kukahan on Suomen kakkospelaaja, tiukattiin kapteeni Kim Tiilikaiselta, joka ei tietenkään sitä vielä kertonut.
Torstaina klo 13 on virallinen arvontatilaisuus. Siinä kapteenit ilmoittavat kaksi kaksinpelaajaa ja nelinpeliparin. Arvonta tehdään siitä, millä ottelulla perjantaina aloitetaan, onko ensin Suomen ykkösen ja Kyproksen kakkosen vai Kyproksen ykkösen ja Suomen kakkosen välinen ottelu.
Jarkko Nieminen ja Marcos Baghdatis ovat kohdanneet viisi kertaa vuosien 2006-09 välillä ja Jarkko johtaa keskinäisiä otteluja 3-2.
Jarkon voitot ovat Aucklandista 2006, Baselista 2007 ja Brisbanesta 2009, Marcoksen Marseillesta 2007 ja Davis Cupista 2007.
-Tunnen Jarkon hyvin, olemme pelanneet nelinpeliäkin yhdessä Münchenissä, kertoi Marcos.
Kyproslaisia harmitti maitten edellisen kohtaamisen lopputulos. Suomi voitti Nikosiassa keväällä 2007 ottelun 3-2.
-Harmillinen tappio kotiyleisön edessä, muisteli Baghdatis vieläkin.

Kotikenttäetu

Kypros on ensimmäisen kerran maan tennishistoriassa Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän kolmannella kierroksella ja sillä on näin mahdollisuus nousta I ryhmään.
-Tämä on meille todella merkittävä ottelu, mutta Suomella on kotikenttäetu puolellaan, siirsi joukkueen kapteeni Yiannos Hadjigeorghiou paineita Suomelle.
Kyproslaiset olivat odottaneet vielä nopeampaa alustaa Salohalliin ja olivat tyytyväisiä Supreme Courtin kenttään.
Suomi oli viimeksi vuonna 2004 I ryhmässä, jonne se tietysti mielii takaisin.
-Tasapäinen ottelu on varmaan tulossa, arveli Suomen kippari Tiilikainenkin. – Kotikenttäetu tekee meistä ennakkosuosikin.
Naantalissa yleisö oli hienosti joukkueemme tukena, ja samaa joukkue toivoo nytkin.
Tiilikainen totesi kuitenkin, että Kyproksen kakkospelaajalla, vasuri Photos Kalliasilla, on kohtuullinen ATP-ranking 470.
-Vaikka hän on hitaiden alustojen peluri, kyllä hän osaa pelata.
Molemmat kapteeni pitivät lauantaista nelinpeliä todella tärkeänä.

Jarkko hyvässä iskussa

Jarkko Nieminen uhkui peli-intoa ja peli-iloa.
-Ranne, joka leikattiin toukokuussa, on parantunut hyvin. US Openissa ei vaivannut lainkaan.US Open oli ensimmäinen kunnon kisa pitkän toipumisjakson jälkeen. Hävisin toisella kierroksella kaverille, joka on maailmanlistan seitsemäs. Joka erässä oli yksi murto.
Kun mediaväki tinkasi Kim Tiilikaiselta tulevan kakkospelaajan valintakriteereitä, jopa nimeä, Jarkko hauskuutti porukkaan ihmettelemällä, onko ykköspelaaja jo nimetty.
Suomen nuoret leijonat Henri Kontinen, Henri Laaksonen ja Harri Heliövaara odottavat innolla tulevaa viikonloppua.
-Upeaa pelata ison yleisön edessä, totesi Heliövaara, jonka ITF Futures-turnauksen loppuottelua Almeressa, Hollannissa oli viikko sitten seuraamassa yksi katsoja.
Henri Laaksonen totesi, että tähän hänen uransa toiseen Davis Cup-maaotteluun on kenties hieman helpompi lähteä kuin ensimmäiseen, jossa hän joutui tulokkaana ykkösten otteluun. Naantalissa hän tasoitti Monaco-ottelun 2-2:een ensimmäisessä viisieräisessään ja varmisti näin, että Henri Kontinen pääsi sinetöimään voiton Suomelle, suorastaan näytöstyyliin, 3-2.

Jaa:

Seuraava uutinen: Paukku jatkoon Lidköpingissä… →