Kuusistolle uran ensimmäinen TEHO Sport Finnish Tour -turnauvoitto – Paukku voitti Kiiskin miesten finaalissa

13.3.2022  |  15:52  |  Raportit

Vuoden ensimmäisen TEHO Sport Finnish Tourin turnausvoittoon pelasivat ensimmäistä kertaa urallaan Emma Kuusisto (JTS) ja kokenut Juho Paukku (Break Point) Jyväskylän Tennisseuran järjestämässä kilpailussa.

TULOKSET

Finnish Tourin kausi jatkuu jo kahden viikon kuluttua Vaasassa.

TEHO Sport Finnish Tour 2022 osakilpailut

Jyväskylä, JTS 11.-13.3.2022
Vaasa, WaTC 25.-27.3.2022
Helsinki, HVS 10.-12.6.2022 (siirretty toukokuulta)

Kuusistolle ensimmäinen Finnish Tour -turnausvoitto kotikentällään

Naisten turnauksessa saatiin uusi nimi Finnish Tourin voittajalistaan.

Välierissä oli mukana ennakkoon sinne uumoiltuja pelaajia sekä yksi yllättäjä. Yllättäjä oli seitsemänneksi sijoitettu Heta Nuutinen (LVS), joka kukisti puolivälierässä ykköseksi sijoitetun Marissa Minettin (TaTS). Nuutinen jatkoi yllätyksiään myös välierässä kukistaen neljänneksi sijoitetun Eeva Ristolan (Smash-Kotka) 7-6, 6-2. Toisessa välierässä kotikentällään pelannut kolmanneksi sijoitettu Emma Kuusisto (JTS) yllätti toiseksi sijoitetun Saara Aerilan (RaVS) 4-6, 7-5, 6-1.

Loppuottelupaikka Finnish Tourilla oli ensimmäinen niin 17-vuotiaalle Kuusistolle kuin 18-vuotiaalle Nuutiselle. Kuusisto ja Nuutinen eivät olleet aiemmin kohdanneet toisiaan, mutta he tuntevat toisensa hyvin, sillä he pelasivat päättyneellä kaudella Lahden Verkkopalloseuran Tennisliiga-joukkueessa.

Kotikentällään varmasti esiintyneen Kuusiston vahvat peruslyönnit olivat finaalissa liikaa Nuutiselle, mikä toi jyväskyläläiselle uran ensimmäisen turnausvoiton Suomen korkeimmalla tasolla erin 6-1, 6-3.

Kokemus valttia miesten sarjassa

Kärkisijoitetut pelaajat hallitsivat miesten turnauksen tapahtumia, kun neljä korkeimmalle sijoitettua pelaajaa eteni välieriin.

Yläkaavion välierässä ykköseksi sijoitettu Juho Paukku (Break Point) taisteli toisen peräkkäisen kolmen erän voiton, kun ensin puolivälierässä kaatui 16-vuotias Otso Martikainen (HVS) 4-6, 6-2, 6-2 ja sitten kolmanneksi sijoitettu Oskar Antinheimo (HVS) 4-6, 7-5, 6-0. Alakaaviossa neljänneksi sijoitettu Lauri Kiiski (TaTS) vei tasaisen koitoksen toiseksi sijoitettua Leevi Säätelää (HVS) vastaan 6-4, 7-6.

35-vuotias Paukku ja 41-vuotias Kiiski olivat siis jälleen osoittaneet vahvuutensa kansallisilla kentillä. Paukku lähti loppuotteluun ennakkosuosikkina johtaen pelaajien keskinäisiä kohtaamisia 13-4 ja neljä viimeisintä ottelua oli myös päättynyt vasenkätisen pelaajan eduksi. Kiiski pääsi avauserässä eräpalloon kiinni, mutta tämän selvitettyään eteni Paukku vakuuttavaan voittoon erin 7-6, 6-0.