Kummiseurayhteistyö KTS – Pajulahden tenniksen harjoituskeskus

4.2.2011  |  17:32

Kuopion Tennisseura ja Pajulahden tenniksen harjoituskeskus aloittivat vuoden 2011 alusta historiallisen kummiseurayhteistyön, josta on sovittu vuoden 2011 loppuun asti, mutta ajatuksena on pitkäjänteinen toiminta.  

Kummiseurahankkeen sisältöinä ovat Pajulahdessa tapahtuva leiritys ja seuran valmentajien koulutus. Leireille rakennetaan monipuoliset sisällöt, kuten asiantuntijaluentoja eri aiheista ja mm. fyysistä harjoittelua ja testausta. 

Yhteistyö antaa molemmille osapuolille paljon: se tuo KTS:n valmennusjärjestelmään vahvuutta ja auttaa näin seuraa kehittymään ja kasvamaan edelleen. Pajulahdelle toiminta tuo tenniksen leiriviikkoja ja on yksi reitti lupaavien pelaajien kasvattamisessa harjoituskeskukseen.
Kuopiossa 20.1. järjestetyssä kummiseuratapahtumassa olivat mukana Pajulahden harjoituskeskuksen päävalmentaja Pekka Kainulainen, KTS:n kasvatti, kummipelaajaksi valittu Juuso Laitinen sekä KTS:stä kilpavalmentaja Ari Oikarinen. Tapahtumaan osallistui seuran valmentajia, parhaita kilpapelaajia ja heidän vanhempiaan.
Itse tapahtumassa Kainulainen ja Oikarinen korostivat yhteistyön merkityksen tärkeyttä molemmille osapuolille ja kävivät läpi vuoden 2011 yhteistyötapahtumat. Sen jälkeen Kainulainen ja Laitisen vetivät pelaajille fysiikkatreenin sekä harjoitusdemon, jonka aiheena oli syötön vauhdin kehittäminen ja siihen liittyvät fyysiset harjoitteet.

Lopuksi paikalla olleilla oli mahdollisuus kysellä ja keskustella päävalmentajan kanssa urheiluun ja valmentautumiseen liittyvistä asioista. Sanomaksi jäi, että pitkäjänteinen, omaehtoinen innostunut ja intohimoinen tekeminen ovat tärkeimpiä asioita pelaajan kehittymistä ajatellen. Ympärillä olevien ihmisten, kuten valmentajien ja vanhempien, apu ja tuki ovat tietenkin erittäin tärkeitä ja tukiryhmän toiminta olennaista henkisen vahvuuden ja itseluottamuksen kehittymiselle. 

Kummiseuratoiminnasta
Kummiseuraksi valittiin nyt siis yksi potentiaalinen keskisuuri seura, joka on jo osoittanut valmennusjärjestelmän toimivuutta ja menestynyt hyvin mm. juniorien SM-kisoissa.
Hankkeella pyritään tukemaan seuran toimintaa ja vahvistamaan valmennusjärjestelmää entisestään. KTS:stä on tullut jo kaksi hyvää pelaajaa Pajulahti-ryhmään, joten yhtenä yhteistyön tavoitteena on kasvattaa myös tulevia pajulahtiryhmäläisiä. Seuraa tuetaan toiminnallisesti ja myös taloudellisesti leirien suhteen.

Jos toiminta osoittautuu hedelmälliseksi, tulevina vuosina kartoitetaan lisää seuroja aloittamaan kummiseurayhteistyö.

Pekka Kainulainen

 

 

 

Kummiseuratapahtumassa Juuso Laitinen demossa, vas. valmentaja Ari Oikarinen sekä Pekka Kainulainen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Laine/South nelinpelin voittoon… →