Kulikovan tie tyssäsi karsintafinaaliin Ranskan avoimissa

19.5.2022  |  16:42  |  Raportit

Anastasia Kulikovan ensimmäinen esiintyminen Grand Slam -tasolla päättyi karsintafinaalitappioon.

Kulikova (WTA-193) selvitti tiensä karsintafinaaliin kahdella tiukalla kolmen erän voitolla Raluca Serbanista (WTA-214) ja karsinnan kärkisijoitetusta Anastasia Potapovasta (WTA-78). Karsintafinaalissa asettui vastaan tuttu belgialaispelaaja Ysaline Bonaventure (WTA-170), joka voitti Kulikovan tiukasti kolmessa erässä maaliskuun lopulla ITF-kiertueella.

Vasenkätisten pelaajien kohtaamisen avauserä oli rikkonainen ja molemmilla oli mahdollisuutensa. Bonaventure johti 3-0, mutta Kulikova tuli tasoihin. Kuitenkin suomalaispelaajan heikompi syöttövuoro 4-5 tilanteessa takasi erän belgialaiselle 6-4. Toisessa erässä Bonaventure terävöitti peliään ja karsi virheitä pois, valitettavasti Kulikovalla suunta oli toisenlainen. Tämä tiesi Bonaventuren etenemistä pääsarjaan luvuin 6-4, 6-2. Ottelun helpot virheet kuvastavat pelaajien tämän päiväistä eroa, Kulikova 28 ja Bonaventure 17.

– Ei ollut henkisesti helppoa. En pelannut tänään parhaimmalla tasollani ja vastustajani teki myös asioita hyvin. Olen kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen – tavallaan olen onnellinen, että hävisin kolmannella kierroksella enkä ensimmäisellä.

RANSKAN AVOIMET

Ennen Kulikovaa viimeisin suomalainen naispelaaja Grand Slam -turnauksessa oli Emma Laine 2007. Laine pelasi kyseisenä vuonna kaikissa suurturnauksissa ja oli pääsarjassa Australian ja Ranskan avoimissa.

Miesten kaksinpelin pääsarjassa on Emil Ruusuvuori sekä nelinpelissä Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool ja Ruusuvuori/Denis Kudla. Pääsarjat pelataan 22.5.-5.6.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 20/2022 – →