Kulikovalle turnausvoitto myös Savitaipaleella – ”Pitkän haasteellisen jakson jälkeen voitot tuntuvat uskomattoman hyviltä!”

4.8.2019  |  16:53  |  Raportit

Anastasia Kulikovan vahva vire kesti loppuun asti Savitaipaleella. 19-vuotias suomalainen juhlii kolmatta turnausvoittoa kolmen viikon sisään.

Savitaipaleen 15,000 dollarin ITF World Tennis Tour -kilpailun loppuottelussa kuudenneksi sijoitettu Kulikova (ITF-55) kohtasi ykköseksi sijoitetun venäläisen Ekaterina Kazionovan (WTA-640). 20-vuotias venäläinen aloitti vahvasti vieden avauserän yhden murron turvin 6-4. Toisessa erässä nähtiin useita murtoja ja Kazionova pääsi myös syöttämään otteluvoitosta tilanteessa 6-5. Kulikova kuitenkin mursi ja pelasi hienon tiebreikin, jonka johdosta ratkaisu siirtyi kolmanteen erään. Ratkaisevassa erässä suomalainen osoitti taistelutahtonsa ja vei lopulta turnausvoiton nimiinsä erin 4-6, 7-6(3), 6-2.

– Olin todella väsynyt ennen loppuottelua, sillä olen pelannut nyt todella paljon. Emma (Laine) tsemppasi minua hyvin ja sanoi, että mene nauttimaan ja taistelemaan parhaasi mukaan, kertoi Kulikova tuntemuksistaan ennen ottelua.

– Ensimmäisessä erässä tein oikeita asioita, mutta tein liiaksi virheitä. Toisessa erässä löysin pelini liikkumisen kautta. Taistelin jokaisessa pisteessä ja onnistuin viemään ratkaisun tiebreikkiin, jossa pelasin todella hyvin. Huomasin vastustajani olevan ärtynyt ja tajusin tilaisuuteni tulleen. Kolmannessa erässä energiatasoni nousivat kovan voittamisen halun kautta ja minulta onnistui myös lähes kaikki – löin paljon läpilyöntejä, kommentoi Kulikova ottelua.

Huhtikuisen menestyksekkään Fed Cup -kotiturnauksen jälkeen Kulikovalla oli haasteita, eikä otteluvoittoja paljoa tullut. Nyt suomalainen nappasi jo kolmannen turnausvoittonsa yhtä monen viikon aikana. Ensin hän voitti Virossa nelinpelin, jonka jälkeen tulivat kaksinpelimestaruudet Tampereella ja nyt Savitaipaleella.

– Pitkän haasteellisen jakson jälkeen voitot tuntuvat uskomattoman hyviltä! Olen tehnyt paljon töitä ja uskoin, että voin onnistua hyvin Suomen ammattilaiskilpailuissa. En kuitenkaan osannut odottaa näin hyvää menestystä, päätti Kulikova.

TULOKSET

Jaa:

Seuraava uutinen: Uudistetut ATP- ja… →