Kulikova uran ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa – ”Jos pystyn käsittelemään Nastian, asiat tulevat menemään hyvin.”

15.5.2022  |  18:05  |  Ennakot

Ranskan avointen karsinnat alkavat ensi viikolla ja pääsarjat isketään 22.5.-5.6. Karsinnoissa nähdään Grand Slam -debyyttinsä tekevä Anastasia Kulikova.

Kulikova kohtaa karsintojen ensimmäisellä kierroksella kyproslaisen Raluca Serbanin (WTA-209). Ottelu pelataan maanantai-iltana kentän 5 viimeisenä pelinä, arviolta klo 19.00. Katso Eurosport Playeristä. Pelaajat kohtasivat toisensa maajoukkueturnauksessa Talissa 2019. Tuolloin Kulikova voitti kolmessa erässä ja varmisti Suomen nousun.

Kulikovan alkuvuosi piti sisällään haasteita, jotka aiheuttivat myös valitettavan vetäytymisen huhtikuussa järjestetystä maajoukkueturnauksesta Vierumäellä. Onneksi pelikäden vamma vaikuttaa nyt olevan taakse jäänyttä elämää, josta osoituksena uran ensimmäinen $25,000 ITF-turnausvoitto Kroatiassa viikko sitten.

Suomalaispelaaja on kertonut tämän vuoden tavoitteekseen vähintään nousemisen TOP150-pelaajaksi. Kroatian turnausvoiton myötä Kulikova tulee olemaan 16.5. julkaistavalla maailmanlistalla ensimmäistä kertaa urallaan 200 parhaan joukossa, sijoituksen ollessa 193.

– Pelillisesti haemme lisää aggressiivisuutta ja verkkopelaamisen lisäämistä. Yksi iso tavoite on myös tasaisuuden parantaminen, ettei tulisi niin suuria heittelyitä otteluiden sisällä. Minun tulee oppia ymmärtämään paremmin milloin olla varma ja milloin puolestaan aggressiivinen – tähän liittyy myös vastustajan lukeminen, sanaili Kulikova.

Kovaa nousua maailmanlistalla tekevä Kulikova ansaitsee nyt ensimmäisen mahdollisuutensa tenniksen suurimmissa turnauksissa. Hän odottaa Grand Slam -debyyttiään levollisin mielin.

– En ole stressaantunut, koska tiedän pystyväni pelaamaan hyvin. Minun tulee luottaa voimakkaaseen pelitapaani.

Kulikova kertoo tähtäävänsä pelata niin hyvin kuin osaa ja antavansa kaikkensa kentälle.

– Totta kai unelmani on läpäistä karsinnat. Minun etuni ja mahdollisesti helpottava tekijä on, ettei kukaan odota minulta mitään. Ainoa viholliseni on minä itseni. Jos pystyn käsittelemään Nastian, asiat tulevat menemään hyvin.

RANSKAN AVOIMET

Miesten kaksinpelin pääsarjassa on Emil Ruusuvuori ja nelinpelissä Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool. He pelaavat ensi viikolla valmistavan ATP-turnauksen Genevessä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ulkokaudelle 2022 haetut… →