Kulikova taisteli komean voiton Grand Slam -debyytissään

16.5.2022  |  21:15  |  Raportit

Anastasia Kulikovan Grand Slam -debyytti oli voitokas. Suomalaispelaaja kohtaa keskiviikkona karsintojen toisella kierroksella korkeimmalle sijoitetun Anastasia Potapovan (WTA-78).

Kulikova päätti pitkän kauden ilman suomalaisia naispelaajia Grand Slam -tasolla. Viimeisin oli Emma Laine vuonna 2007.

Karsinta-avauksessaan Kulikova (WTA-193) kohtasi tutun kyproslaisen Raluca Serbanin (WTA-214). Kaksikko oli kohdannut toisensa 2019 maajoukkueturnauksessa Talissa. Silloin Kulikova voitti tiukasti kolmessa erässä.

Serban aloitti ottelun suomalaista terävämmin, kun nopeassa tahdissa tulostaululla oli 3-0 lukemat. Hiljalleen Kulikovan vahvat peruslyönnit alkoivat tippua rajojen sisäpuolelle, mikä tasoitti tilanteen. Kulikova ajautui 4-5 tilanteessa 0-40 tilanteeseen, mutta onnekseen sai selvitettyä vastustajan eräpallot. Tästä hetkestä kääntyi momentum ja lopulta Kulikova otti erän 7-5.

Toisen erän kolmannessa pelissä onnistui Kulikova murtamaan Serbanin syötön ja pidettyään omansa oli tulostaululla 3-1 johtoasema. Sitten kääntyivät jälleen asetelmat – kyproslainen otti ohjakset haltuunsa ja vei viisi peliä peräkkäin, mikä toi erän 6-3. Ottelua oltiin tässä vaiheessa pelattu jo tunti ja 50 minuuttia.

Ratkaiseva erä alkoi loistavasti Kulikovalla, kun hän mursi saman tien ja meni 3-0 johtoon. Ei mennyt aikaakaan, kun Kulikovalla oli kaksi ottelupalloa Serbanin syötössä 5-0 15-40 tilanteessa. Kyproslainen selvitti tilanteen ja mursi vielä suomalaisen syötönkin. Tämä ei kuitenkaan Kulikovaa syöksenyt raiteiltaan, vaan seuraavassa pelissä hän päätti ottelun lukemiin 7-5, 3-6, 6-2.

– Olin todella tyyni koko päivän, mutta 15 minuuttia ennen ottelua kaikki muuttui ja aloin stressata. En tuntenut mitään ensimmäiseen neljään peliin, olin aivan ulapalla. Sitten kun selvitin eräpallot avauserässä, päätin ansaitsevani voiton, kommentoi Kulikova.

– Pelini ei tuntunut hyvältä ollenkaan, kaikki leijaili ulos – kauhea tunne. Voitto on kuitenkin voitto. Kolmannessa löin vaan krossia ja aloin pelaamaan kuten pitikin.