Kulikova hakee inspiraatiota vuoden 2019 täysosumistaan Suomessa – ”Kotiyleisön edessä voittamisessa on spesiaalifiilis”

21.2.2024  |  13:14  |  Ennakot

Anastasia Kulikova on Suomen ykköspelaaja, joka on urallaan näyttänyt useaan kertaan potentiaaliaan kotiyleisön edessä. Nyt samaa positiivista tekemistä pyritään jatkamaan Helsinki Openissa 26.2.-3.3.

Kulikova on vuoden 2019 Tampereen ja Savitaipaleen ITF-ammattilaiskisojen mestari.

”Kotiyleisön edessä voittamisessa on spesiaalifiilis. 2019 turnausvoitoista on jo aikaa, mutta ne ovat edelleen lämpimimpiä muistojani ammattilaiskiertueella” muisteli Kulikova.

”Ammattilaistennispelaajat saavat mahdollisuuden kiertää maailmaa ja nähdä monia eri paikkoja; jokainen paikka on omalla tavallaan uniikki. Helsingillä on aina erityinen paikka minulla, koti on koti.”

Yhteensä Kulikova on voittanut urallaan yhdeksän ITF-ammattilaisturnausta. Viime vuonna hän voitti Istanbulissa juurikin Helsinki Openin kokoisen turnauksen, eli palkintoarvoltaan $25,000.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä naisten ammattilaisturnaus, Helsinki Open, pelataan Talissa Suomen kärkipelaajien Anastasia Kulikovan ja Laura Hietarannan tähdittämänä. Kulikova ja Hietaranta avaavat kaksinpelinsä keskiviikkona 28.2. klo 17.30 alkaen. Lisäksi pääsarjassa nähdään varmuudella villit kortit saaneet Aino AlkioElla Haavisto ja Stella Remander.

 

OSTA LIPUT | TIKETTI.FI
TAPAHTUMASIVU

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Maajoukkuekapteeni Emma Laine korosti kotikisojen merkitystä Verkolla-podcastissa ja samaa tekee myös Kulikova.

”Se tunne minkä saan kotiyleisön edessä pelaamisesta on sanoinkuvaamaton. Saamani tuen ansiosta nautin ihan jokaisesta sekunnista kentällä.”

Vuonna 2019 suomalaispelaaja oli maailmanlistalla yli 500 sijoituksessa; vahvat peliesitykset nostivat rankingia hyvään tahtiin ja tie veikin jo grand slam -turnausten karsintoihin 2022. Tähän astisen uran paras maailmanlistasijoitus on 179 kesäkuulta 2022.

Muutaman vuoden takaisen piikkauksen jälkeen on eteen tullut vaikeampi jakso mukanaan sairasteluja ja loukkaantumisia. Näiden johdosta Kulikova (WTA-348) hakee nyt suuntaa takaisin grand slam -tasolle.

”Onnekseni olen pysynyt nyt terveenä ja yritän päästä koko ajan paremmin rytmiin kiinni. Tällä hetkellä en aseta itselleni juurikaan odotusarvoja tai paineita vaikeiden aikojen jälkeen. Toivottavasti Helsinki Openista tulee hieno viikko ja odotan innolla päästessäni takaisin kotikentille pelaamaan.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori otti revanssin… →