Kontiset, Laine ja Suomalainen jatkavat Aamulehti Tampere Openissa

26.7.2013  |  09:51

Micke Kontinen riemastutti runsaslukuista yleisöä Aamulehti Tampere Openin, 42.500€ ATP Challenger-turnauksessa torstaina. Kaksinpelin toisen kierroksen ottelussa nähtiin jännittävä ottelu villillä kortilla mukaan tulleen Micke Kontisen ja kolmanneksi sijoitetun Ranskan Pierre-Hugues Herbertin välillä.
Micke pelaa hyvällä itsevarmuudella ja luottamuksella oman pelin toimivuuteen.
-En tuntenut ennestään kovin hyvin Herbertin peliä. Tiesin, että on hyvä syöttäjä, jonka seurauksena peliin tulee vähemmän rytmi, kertoi Micke. – Lähdin otteluun ajatuksella pelata omaa peliä.
Micke haastoi rohkeasti Herbertin ja vei ensimmäisen erän 6-3.
Toisessa erässä ratkaisua haettiin tie-breakista, jonka Micke voitti 7-4 ja meni ensimmäisen kerran Tampereen ATP Challenger-turnauksen puolivälieriin.
Siinä hän kohtaa perjantaina klo 17 alkaen kisan kolmossijoitetun Viron Jürgen Zoppin (ATP 237). Jos Herbert oli Mickelle vähemmän tuttu vastustaja, on Zopp sitäkin tutumpi. Pasi Virtasen valmentama Zopp ja Micke Kontinen on harjoitelleet usein Helsingissä.
-Pari viikkoa sitten treenasimme Båstadissa ja tällä Tampereellakin jo pari kertaa alkuviikosta, kertoi Micke.
Kaksi kertaa Zopp on voittanut Kontisen, vuosina 2007 ja 2010 ITF Futures -turnauksissa Suomessa ja Virossa.
-Oli kylmää kyytiä, viiitasi Micke tappioihin.
-Uskon omiin kykyihini ja lähden haastamaan Zoppin. Tiedän, että hän on kovanluokan pelimies ja tulee nälkäisenä selkävamman pakottaman tauon jälkeen.
Micke on itsekin pitkien loukkaantumisjaksojen jälkeen voinut alkaa harjoitella uuden valmentajansa Tuomas Ketolan kanssa ja saanut mm. rystynsä paremmaksi.

Ella Leivo hävisi ottelupallojen jälkeen

Naisten 10.000€ ITF-turnauksen toisella kierroksella Ella Leivo oli mennä kaksinpelin puolivälieriin.
Hänellä oli kaksi ottelupalloa kolmannessa erässä Ruotsin Beatrice Cedermarkia vastaan, mutta hän pelasi nämä tärkeät pisteet kovin varovaisesti eikä oikein uskaltanut lyödä rennosti. Ruotsalainen kuittasi voiton luvuin 4-6, 6-3, 7-5.
Naisten kaksinpelissä jatketaan nyt puolivälieriä ilman suomalaispelaajia.
Nelinpelissä sen sijaan Emma Laine ja Piia Suomalainen ovat edenneet erääkään menettämättä välieriin, kun voittivat ensin kakkossijoitetut italialaiset Francesca Palmigianon ja Valeria Prosperin ja torstaina Puolan Paulina Czarnikin ja Ukrainan Oleksandra Piskunin.
Välierissä Emma ja Piia kohtaavat perjantaina alkuillasta  nelossijoitetut Tanskan Karen Barbatin ja Ranskan Amandine Cazeauxin.

Henri Kontinen ja Goran Tosic välieriin

Neljänneksi sijoitetut Henri Kontinen ja Serbian Goran Tosic voittivat hollantilaiset Romano Frantzenin ja Thomas Schoorelin 6-4, 6-4 ATP Challenger -turnauksen nelinpelin puolivälierissä ja saavat perjantaina Micke Kontisen ja Jürgen Zoppin puolivälieräottelun jälkeen vastaansa ranskalaiset Axel Michonin ja Maxime Teixeiran.
Henri on tehnyt selvää jälkeä loppukevään ja alkukesän ammattilaiskisojen nelinpeleissä . Toukokuussa hän oli ITF-kisan välierissä Ruotsissa, kesäkuussa voitti kolme ITF-turnausta peräkkäin Hollannissa ja ennen Tamperetta oli Poznanissa, Puolassa ATP Challengerin finaalissa.