Kontiselle vuoden ensimmäinen turnausvoitto Rotterdamissa

17.2.2019  |  15:52  |  Raportit

Henri Kontinen juhlii vuoden ensimmäistä turnausvoittoaan ATP500-turnauksessa Rotterdamissa. Kontinen (nelinpelin ATP-18) ja ranskalainen Jeremy Chardy (kaksinpelin ATP-35) voittivat loppuottelussa Jean-Julien Rojerin (nelinpelin ATP-29) ja Horia Tecaun (nelinpelin ATP-29) tiukasti erin 7-6(5), 7-6(4). Ottelu kesti tunnin ja 40 minuuttia.

Jeremy Chardy ja Henri Kontinen

Ensimmäisen erän alku sujui tasaisissa merkeissä molempien parien pitäessä huolen syöttövuoroistaan. Erän kahdeksannessa pelissä Kontinen/Chardy onnistui murrossa ja he pääsivät syöttämään erävoitosta. Hollantilais-romanialaispari otti kuitenkin heti perään vastamurron ja kavensi tilanteeksi 4-5. Seuraavassa Tecaun syöttövuorossa edettiin no-ad-tilanteeseen, eli eräpallotilanteeseen Kontisen ja Chardyn kannalta – romanialainen syötti kuitenkin läpisyötön ja tasoitti erän. Ratkaisu nähtiin tiebreikissä, jossa kolmas eräpallo toi helpotuksen Kontiselle ja Chardylle 7-6(5).

Vahva syöttötyöskentely jatkui ja korostui entisestään toisessa erässä. Erässä ei nähty murtoja, vaan ratkaisu haettiin ensimmäisen erän tavoin tiebreikistä. Tecau/Rojer ottivat ensimmäisen minimurron, mutta Kontinen/Chardy tulivat rinnalle ja lopulta ohi. Turnausvoitto kirjattiin Kontiselle ja Chardylle eräluvuin 7-6(5), 7-6(4).

– Pelasimme tiukoissa paikoissa todella hyvin ja nautimme yhdessä pelaamisesta, tiivisti Kontinen turnausvoiton avaimet.

TULOKSET

Turnausvoitto oli Kontisen uran 22. Edellisen kerran Kontinen voitti turnauksen yhdessä vakioparinsa John Peersin kanssa viime elokuussa Toronton ATP Masters 1000 -turnauksessa. Suomalaisen alkuvuosi on ollut erinomainen, sillä ennen Rotterdamin turnausta Kontinen ja Peers etenivät Australian avointen loppuotteluun.

Seuraavaksi Kontinen ja Peers pelaavat Dubain ATP500-turnauksessa helmikuun lopulla. Tämän jälkeen kiertue siirtyy Yhdysvaltoihin ja vuoden ensimmäisiin Masters 1000 -turnauksiin Indian Wellsiin ja Miamiin.

Seuraava uutinen: Senioreiden SM-kilpailuissa 15… →