Kontinen voitti kaksinpelin, Kiuru nelinpelin

23.2.2007  |  16:00

Suomalaispojat menestyivät IPP Junior Openissa

Kansainvälisessä juniorien 4.kategorian ITF-pistekisassa, IPP Junior Openissa, pelattiin perjantaina kolmen luokan loppuottelut Finland Tennis Clubilla Helsingissä. Niissä kahdessa pelasi suomalaispelaajia, ja molemmissa luokissa myös saatiin suomalaisvoittajat.
Poikien kaksinpelissä kohtasivat Henri Kontinen (6.) ja Jesse Kiuru (4.), pelityyliltään varsin erilaiset pelaajat. Heidän kohtaamistaan odotettiin mielenkiinnolla ja vaiherikas ottelusta tulikin. Henri meni nopeasti aggressiivisella, tarkalla ja monipuolisella pelillään 5-0 johtoon, ja vei erän 6-1. Toisen erän alussa hän menetti syöttönsä, kun keskittyminen hieman herpaantui, mutta samalla myös Jesse paransi sekä syötönpalautuksiaan että omaa syöttöään. Jesse veikin toisen erän 6-3. Kolmas erä meni jälleen Henrille 6-1.
-Tämä on ensimmäinen ITF-pistekisavoittoni, tuuletti Henri hillitysti ottelun jälkeen. – Kun olin polvieni vuoksi vuoden poissa kentiltä Osgood-Slatterin –syndrooman vuoksi, voitto tuntuu todella hyvältä. Voiton lisäksi on tietysti myös mukava, että liikkuminen sujui koko turnauksen ajan hyvin eikä kipua tuntunut missään vaiheessa.
Finaalitappiostaan huolimatta myös Jesse voi olla tyytyväinen turnaukseensa. Peli oli hyvällä mallilla ja voittokin tuli vielä poikien nelinpelin finaalissa, jossa hänen parinaan oli Viron Morten Ritslaid. Norjan Fredrik Ask ja Ruotsin Patrik Brydolf kukistuivat 6-1, 6-1.
Tyttöjen kaksinpelissä unkarilaista sukujuurta oleva Australian Johanna Konta aloitti kisan karsinnoista. Kahdeksan ottelua myöhemmin hän oli turnausvoittaja, kun Venäjän Anastasia Mukhametova kukistui 6-4, 6-4.
-Finaali on aina finaali, mutta lujimmille jouduin toisella kierroksella Viron Carolin Saanin kanssa, totesi Konta. –Pakko oli aloittaa karsinnoista, kun rankingin meni pitkällisten loukkaantumisten vuoksi ja aloitin nollasta pisteestä.
Konta valmentautui vuoden Barcelonassa Sanchez-Casals –tennisakatemiassa, mutta on muuttanut Lontooseen.
-Läksin uuden perään Englantiin, Barcelonasta sain sen opin, mitä hainkin, totesi reipas 15-vuotias Johanna.
(RN)

Jaa:

Seuraava uutinen: T.Nieminen Sydneyn voittoon… →