Kontinen välieriin Dohassa ja Ruusuvuori puolivälieriin Bendigossa

9.1.2020  |  06:50  |  Raportit

Emil Ruusuvuori, kuva: Tennis ACT

Henri Kontisen ja Emil Ruusuvuoren kauden avaukset ovat sujuneet hienosti. Kontinen on edennyt nelinpelin välieriin ATP250-turnauksessa Dohassa ja Ruusuvuori kaksinpelin puolivälieriin ATP Challenger -turnauksessa Australian Bendigossa.

Ruusuvuori voittanut kolme ottelua – suomalainen tiputtanut jo kaksi sijoitettua pelaajaa jatkosta

Emil Ruusuvuori on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi ATP Challenger -kiertueella. Suomalainen on edennyt puolivälieriin kolmen voiton turvin.

Avauskierroksella sijoittamaton Ruusuvuori (ATP-121) voitti intialaisen Ramkumar Ramanathanin (ATP-183) 3-6, 6-2, 6-3 ja toisella kierroksella jysähti iso voitto, kun kolmanneksi sijoitettu italialainen Jannik Sinner (ATP-78) kaatui 6-3, 6-4. 18-vuotias Sinner voitti viime kauden lopulla alle 21-vuotiaiden NextGen-päätösturnauksen.

Ruusuvuoren vahva vire jatkui torstaiaamuna, kun hän tiputti jatkosta 13. sijoitetun japanilaisen Taro Danielin (ATP-106) 6-2, 6-4. Ruusuvuoren palautustyöskentely oli alkuviikon tavoin vahvaa. Tästä osoituksena oli, että japanilainen voitti vain 2/17 kakkossyötöllä alkaneesta pisteestä.

– Hyvältä on tuntunut peli ja olosuhteet ovat nopeat. Olen pystynyt pelaamaan nopeasti ja pistämään kaverille painetta mukavasti. Syöttö on myös toiminut hyvin ja helppojen pitojeni kautta saan luotua painetta vastustajan syöttöihin. Tänään taisi olla +34 astetta, joten kuumaa on ja hieman siihen on totuttelemista, kommentoi Ruusuvuori.

Suomalainen kohtaa puolivälierässä kahdeksanneksi sijoitetun saksalaisen Dominik Koepferin (ATP-95). Ottelu pelataan perjantaina, mutta aika ei ole vielä tiedossa.

ATP CHALLENGER 125, AUSTRALIA | LIVESTREAM

Kontinen/Skugor kahdella voitolla perjantain välieriin

Henri Kontinen pelaa vuoden avausviikolla kroatilaisen Franko Skugorin kanssa. Kontinen ja tämän kauden uusi vakiopari saksalainen Jan-Lennard Struff aloittavat yhteistaipaleensa Australian avoimista.

Toiseksi sijoitetut Kontinen/Skugor voitti avauskierroksella helposti Malek Jazirin ja Rashed Nawafin 6-3, 6-1. Keskiviikon puolivälierässä suomalais-kroatilaiskaksikko selvitti kaksi ottelupalloa Ken ja Neal Skupskia vastaan ja otti voiton erin 6-7(2), 6-4, 13-11.

Perjantaisessa välierässä asettuvat vastaan kolmanneksi sijoitetut Rohan Bopanna ja Wesley Koolhof. Ottelu pelataan klo 11:30.

ATP 250 DOHA

Jaa:

Seuraava uutinen: SALK Openissa suomalaismenestystä… →