Kontinen/Struff kärsi tappion Ranskan avointen ensimmäisellä kierroksella

30.9.2020  |  14:23  |  Raportit

Henri Kontinen (nelinpelin ATP-33) ja Jan-Lennard Struff (ATP-ranking 32) kohtasivat vuoden viimeisen Grand Slamin Ranskan avointen avauskierroksella viidenneksi sijoitetun parin Ivan Dodig (nelinpelin ATP-13) ja Filip Polasek (nelinpelin ATP-12). Kontinen ja Struff kärsivät avausottelussa Roland Garrosin kentillä tappion lukemin 3-6 1-6.

Ottelun alku viivästyi tunnilla Pariisin sateisen kelin vuoksi. Ottelu lähti tasaisesti liikkeelle, kun molemmat parit voittivat omat ensimmäiset syöttövuoronsa. Kolmannessa pelissä Kontinen/Struff oli lähellä siirtyä johtoon, mutta pari ei pystynyt käyttämään hyödyksi kahta murtopalloa. Neljännessä pelissä nähtiin Kontisen syöttövuorossa ensimmäinen murto, ja Dodig/Polasek pari karkasi 3-1 johtoon. Erä jatkui hyvin tasaisena ja ero joukkueiden välillä oli pieni. Suomalais-saksalais parilla oli vielä 4-2 tilanteessa murtopallo, mutta erinomaisen ykkössyötön turvin Polasek onnistui pelastamaan tilanteen. Yhden syötönmurron turvin tilanteessa 5-3 Dodig/Polasek pari syötti erävoitosta eikä he jättäneet tilaisuutta käyttämättä. Eräpallon viidenneksi sijoitetulle parille ratkaisi hieno syöttö-lentolyönti kombinaatio.

Toisen erän Kontinen/Struff aloitti terävästi saksalaisen nopealla syötönpidolla. Kuitenkin tämän jälkeen suomalais-saksalaisen parin ote pelistä lipesi. Toisella puolella verkkoa taas Dodig ja Polasek pelasivat varmaa peliä virheittä. Ottelun toinen erä oli nopeasti ohi, kun viidenneksi sijoitettu pari voitti avaussyöttövuoron jälkeen kuusi seuraavaa peliä putkeen voittaen erän 6-1. Tunti ja 11 minuuttia kestänyt kamppailu päättyi suomalaisittain tappioon lukemin 3-6 1-6.

Seuraava uutinen: Orpana ja Virtanen… →