Kontinen/Struff 16 parhaan joukkoon Australian avoimissa

25.1.2020  |  08:16  |  Raportit

Henri Kontinen ja Jan-Lennard Struff etenivät Australian avointen kolmannelle kierrokselle, eli 16 parhaan joukkoon, kukistamalla 15. sijoitetut Maximo Gonzalezin ja Fabrice Martinin 4-6, 6-3, 6-2.

Erän tappioasema kääntyi voitoksi

Kontisen ja Struffin lähtö otteluun oli hankala. Ottelun avaussyöttövuorossa olivat Gonzalez/Martin jo lähellä murtoa. Struff kuitenkin löysi hyviä syöttöjä ja näiden ansiosta kaksi murtopalloa selvitettiin. Tämän jälkeen mentiin syöttäjien hallinnassa, kunnes erän seitsemännessä pelissä Kontisen syöttäesssä tapahtui. Ranskalainen Martin esitti kaksi haamupalautusta, jotka takasivat murron. Murron turvin Gonzalez/Martin vei erän 6-4.

Toisen erän alkuun astelivat kentälle sisuuntuneet Kontinen ja Struff. Oman syötön pitämisen jälkeen suomalais-saksalaispari onnistui erinomaisesti palautuksissaan, mikä johti Gonzalezin syötön murtoon. Struffin seuraavassa syöttövuorossa pari selvitti vastustajiensa murtopallot ja tämän jälkeen ei enää taakse katseltu. Murto piti ja toinen erä Kontiselle ja Struffille 6-3. Kontinen/Struff löivät erässä 11 läpilyöntiä ja veivät pisteet 33-21.

Kontisen ja Struffin vahva meno jatkui heti ratkaisevan erän alkuun, kun pari onnistui nyt murtamaan isosyöttöisen ranskalaisen syötön. Yhden murron johto vankistui erän seitsemännessä pelissä, minkä ansiosta Kontinen/Struff pääsi syöttämään otteluvoitosta 5-2 tilanteessa. Struffin syöttö ei horjunut ja näin komea nousu oli todellinen. Loppulukemiksi tulostaululle kirjattiin 4-6, 6-3, 6-2. Taisto kesti tunnin ja 47 minuuttia.

16 parhaan joukossa asettuvat vastaan Bolelli/Paire

Kontinen/Struff lähtevät hakemaan puolivälieräpaikkaa sijoittamatonta paria vastaan. Vastaan asettuvat italialainen Simone Bolelli ja ranskalainen Benoit Paire.