Kontinen sinetöi Suomen voiton Kyproksesta

20.9.2009  |  19:00

Suomi nousee I ryhmään

Henri Kontinen ratkaisi jo kolmannen kerran Davis Cup-ottelun voiton Suomelle sunnuntaina Salohallissa, Salossa.
Hän voitti kakkosten ottelussa Kyproksen Photos Kalliasin 6-0, 7-5, 6-0 ja varmisti näin, että Suomi pelaa ensi vuonna Davis Cupin Eurooppa/Afrikan I ryhmässä.
-Olisi tietysti ollut kiva, jos Jarkko olisi jo ratkaissut maaottelun edeltävässä ottelussa, mutta kyllä tämäkin minulle passasi. Minulla ei ollut mitään tiukkaa taktiikkaa, mitä noudattaa Photos Kalliasia vastaan, totesi Henri Kontinen ottelun jälkeen. – Saattaisin jäädä miettimään sitä liikaa ottelun aikana.
-Uskoin, että häntä vastaan pystyn ratkaisemaan ottelun omalla pelillä, vaikka hän onkin 150 sijaa minua ylempänä ATP-rankingissa. Tiesin myös, ettei hän pystyisi lyömään läpi takakentältä.
Kontisen ottelu oli melkoista ilotulitusta, josta yleisö piti. Hän voitti 6-0 ensimmäisen erän, jota tyrmäysluvuista huolimatta pelattiin useassa pelissä pitkään. Ne kaikki Kontinen käänsi lopulta edukseen.
Toista erää pelattiin tasaisesti: 5-4 johtoasemassa Kontisella oli eräpallo Kalliasin syötössä, sitten kolme tämän seuraavassa syöttövuorossa. Erä päättyi Kalliasin kaksoisvirheeseen, ja Kontinen vei erän 7-5.
Viimeinen erä meni sukkelaan ja selvästi Kontisen hallinnassa luvuin 6-0. Kontinen meni polvilleen, ja hetkessä koko Suomen joukkue oli ensin hänen ympärillään ja sitten hänen päällään.
Lopulta muu joukkue heitti Henkan ilmaan, jonka jälkeen he kävivät kiittämässä yleisöä tuesta ja kannustuksesta.
Maanantain Kontisella alkaa arki, kun hän lähtee Faluniin Ruotsiin pelaaman miesten 15.000$ ITF Futures-turnausta.
Ensi keskiviikkona arvotaan Genevessä vuoden 2010 Davis Cupin kaavio.

Seuraava uutinen: Itävalta, Romania, Hollanti… →