Kontinen/Peers taipui Australian avointen loppuottelussa

27.1.2019  |  08:07  |  Artikkeli, Raportit

Australian avointen voittajat Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert sekä finalistit John Peers ja Henri Kontinen.

Henri Kontinen ja John Peers kärsivät tappion Australian avointen nelinpelifinaalissa ranskalaisparille Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut eräluvuin 4-6, 6-7.

Viidenneksi sijoitetut ranskalaiset tulivat otteluun vauhdikkaasti. Herbert/Mahut pääsivät ensimmäisissä Kontisen ja Peersin syöttövuoroissa  yrittämään murtoa peräti kuudesti, mutta 12. sijoitettu suomalais-australialaispari selvitti nämä kaikki. Avauserä eteni tämän jälkeen ilman murtomahdollisuuksia tilanteeseen 4-4. Ranskalaiset onnistuivat lopulta seitsemännellä yrityksellään murrossa ja syöttivät myös heti perään ensimmäisen erän voiton itselleen lukemin 6-4. Kontinen/Peers ei saanut yhtään murtopalloa avauserässä.

Toisen erän neljännessä ja viidennessä pelissä pääsivät molemmat parit yrittämään murtoa, mutta syöttäjät onnistuivat selvittämään tukalat tilanteet. Enempää ei murtopalloja toisessa erässä nähty ja ratkaisu haettiin tiebreikistä. Siinä Herbert/Mahut oli erittäin vahva ja ranskalaiset pääsivätkin juhlimaan mestaruutta lopulta lukemin 6-4, 7-6(1). Ranskalaispari on nyt voittanut kaikki Grand Slam -turnaukset: Australian avoimet 2019, Ranskan avoimet 2018, Wimbledon 2016 ja US Open 2015.

– Ensinnäkin onnittelut Herbert/Mahut – ansaitsitte tämän, aloitti Peers palkintojenjaossa puheensa.

– Suuri kiitos kannustusjoukoille Suomessa, siellä on aikainen aamu ja teillä ei ole ollut unirytmiä viimeiseen kahteen viikkoon – pahoittelut siitä. Kiitos kannustuksesta ja kaikista viesteistä, päätti Kontinen.

Finaalipaikka oli Kontinen/Peers parin toinen Grand Slam -tasolla. He voittivat Australian avoimet vuonna 2017. Kontinen on lisäksi voittanut sekanelinpelin Wimbledonissa yhdessä Heather Watsonin kanssa vuonna 2016. Kontinen on ainoa suomalaisvoittaja aikuisten sarjoissa Grand Slam -tasolla.

Junioritasolla suomalaisista ovat Grand Slam -turnausvoittoa juhlineet Otto Virtanen Wimbledonin nelinpelissä 2018, Kontinen Ranskan avointen nelinpelissä 2008, Jarkko Nieminen US Openin kaksinpelissä 1999, Harri Heliövaara Australian avointen nelinpelissä 2007 ja Birgitta Lindström Wimbledonin kaksinpelissä 1966.

Jaa:

Seuraava uutinen: Senioreiden sisäkenttien sekanelinpelin… →