Kontinen/Peers pelaa sunnuntaiaamuna Australian avointen finaalissa : ”Itseluottamus on ihmeellinen juttu”

26.1.2019  |  19:26  |  Artikkeli, Ennakot

John Peers ja Henri Kontinen, kuva: Luke Hemer

Henri Kontinen ja John Peers pelaavat sunnuntaiaamuna klo 06:00 Australian avointen nelinpelin loppuottelussa ranskalaisparia Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut vastaan. Ottelu näkyy Eurosport 1 -kanavalla.

Kontinen/Peers on ollut erittäin vakuuttava vuoden ensimmäisessä suurturnauksessa. Viime vuoden US Openista alkaneesta tappioputkesta ei ole enää tietoakaan. Kontinen/Peers ei ole hävinnyt turnauksessa vielä erääkään – parin otteet ovat olleet rentoja ja erittäin tehokkaita.

– Olemme saaneet yhtä ottelua lukuunottamatta hyvät startit otteluihin, minkä ansiosta ollaan päästy heti niskan päälle, kertoi Kontinen aiemmista otteluista.

Puolivälierässä 12. sijoitettu suomalais-australialaisduo voitti kolmanneksi sijoitetut Jamie Murrayn (GBR) ja Bruno Soareksen (BRA) 6-3, 6-4 ja välierässä kaatuivat sijoittamattomat yllättäjät Leonardo Mayer (ARG)/Joao Sousa (POR) 6-1, 7-6. Kontisen mukaan pelillisesti he ovat olleet aikalailla samalla tasolla kuin viime syksyn vaikeana aikoinakin. Nyt ottelut ovat vain kääntyneet voittojen puolelle ja kuten Kontinen/Peers ovat korostaneet, niin he tietävät mihin parhaimmillaan pystyvät.

– Itseluottamus on ihmeellinen juttu.

Henri Kontinen ja John Peers, kuva: Luke Hemer

Finaalivastustajat viidenneksi sijoitetut Herbert ja Mahut kävivät kaksi tiukkaa kolmieräistä taistoa toisella ja kolmannella kierroksella. Tämän jälkeen esitykset ovat olleet erittäin vakuuttavia: puolivälierässä kaatuivat neljänneksi sijoitetut Mike ja Bob Bryan (USA) 6-4, 7-6 ja välierässä Ryan Harrison/Sam Querrey (USA) 6-4, 6-2. Ranskalaiset ovat kolminkertaiset Grand Slam -turnausvoittajat: Ranskan avoimet (2018), Wimbledon (2016) ja US Open (2015).

– Jos kaikki pelaavat ja syöttävät hyvin, niin murtomahdollisuudet voivat olla vähissä molemmilla. Avainasemassa on kumpi pystyy hyödyntämään nämä vähäiset mahdollisuudet, ennakoi Kontinen.

Kontinen/Peers hakee toista Grand Slam -turnausvoittoa. Ensimmäinen tuli juurikin Australiassa vuonna 2017. Parilla on takataskussaan myös välieräpaikat US Openista ja Wimbledonista vuodelta 2017 – Ranskan avoimissa paras tulos on viime vuotinen puolivälieräpaikka. Kontinen on lisäksi juhlinut sekanelinpelin voittoa yhdessä Heather Watsonin kanssa Wimbledonissa vuonna 2016. Kontinen on ainoa suomalainen, joka on onnistunut voittamaan aikuisten tasolla Grand Slam -turnauksen.

Virtanen: ”Kokonaisuutena hyvä turnaus”

Otto Virtanen ylsi Australian avointen poikien kaksinpelissä puolivälieriin ja nelinpelissä toiselle kierrokselle.

– Jokainen matsi oli todella tiukka. Jokaisessa niissä oli omat hankaluudetkin, mutta kokonaisuutena hyvä turnaus. Kaksinpelissä kolme hyvää voittoa ja yksi tappio, joten ihan hyvillä mielin kotiin, kommentoi Virtanen.

Virtanen nosti myös esille, että oma takakenttäpeli toimi turnauksessa hyvin ja kehitettävänä osa-alueena oli jalkatyöskentely. Seuraavaksi 17-vuotias suomalaislupaus palaa kotimaahan harjoittelemaan ja pelaamaan ensi viikon torstain maaottelussa Kroatiaa vastaan – myös Kontinen on pelaavassa kokoonpanossa. Helmikuussa Virtasella on vuorossa ITF World Tennis Tourin ammattilaiskilpailuja.

SUOMI – KROATIA: LISÄTIEDOT & LIPUNMYYNTI

Jaa:

Seuraava uutinen: Miesten TEHO Sport… →