Kontinen jälleen turnausvoittoon Pietarissa: ”Hyvin paransimme peliä\

25.9.2016  |  17:01

Henri Kontinen ja Iso-Britannian Dominic Inglot voittivat Pietarin ATP 250 -turnauksen kaadettuaan nelinpelin loppuottelussa Andre Begemannin ja Leander Paesin 4-6, 6-3, 12-10.

Super-tiebreakiin ratkennut ottelu sinetöi Kontisen uran 11:nnen ATP-turnausvoiton. Nelinpelivoitoista viisi on tullut tänä vuonna ja kolmen eri parin kanssa.

Lisäksi Kontinen juhli kesällä Wimbledonin sekanelinpelin mestaruutta Heather Watsonin parina.

– Kaksi ensimmäistä ottelua olivat meille vähän vaikeita, sillä emme olleet pelanneet (Inglot’n kanssa) aiemmin yhdessä. Hyvin paransimme peliä kuitenkin, Kontinen iloitsee.

Hän on päihittänyt nelinpelin intialaisen legendan, 43-vuotiaan Paesin tänä vuonna useamman kerran. Elokuussa Winston-Salemissa Kontinen ja Guillermo Garcia-Lopez etenivät turnausvoittoon juuri Paesia ja Begemannia vastaan.

– Meillä oli tiedossa, että kohtaamme pahimman vastuksemme finaalissa. Oli hauskaa pelata ja voittaa näin hienosti järjestetty kisa, Kontinen kommentoi.

Hän on nelinpelin ATP-rankingissa sijalla 25. Kontinen voitti Pietarin turnauksen myös viime vuonna. Silloin hänen parinaan pelasi Treat Huey.

Kuva: Matti Viljanen/STL

Seuraava uutinen: Kulikova ja Heliövaara… →