Kontinen ja Draganja vuoden kolmanteen turnausvoittoon: ”Tästä pelimme paranee vain”

26.4.2015  |  18:44

 

Henri Kontinen ja kroatialainen Marin Draganja sinetöivät Barcelonan ATP 500 -turnauksen nelinpelivoiton hurjan supertiebreakin päätteeksi. Kontinen-Draganja kukisti Jamie MurrayJohn Peers-kaksikon 6-3, 6-7, 11-9.

– Ensimmäisessä erässä olimme tulikuumia ja otimme monta pistettä. Emme saaneet toista syötönmurtoa, mutta veimme kuitenkin erän. Toisessa Murray ja Peers nostivat selkeästi tasoaan. Tiebreakissa he ottivat loistopalautuksella vielä minibreakin, ja erä oli heidän, Henri Kontinen kertoi Barcelonasta.

Tiebreak oli Murrayn ja Peersin taisteluvoitto 8-6. Tasatilanteessa finaali ratkaistiin supertiebreakilla, joka oli niin ikään tasainen. Kontinen-Draganja näytti kuitenkin vahvuutensa keräämällä tarvittavat pisteet 11-9-voittoon.

– Olimme siinäkin tappiolla, mutta nostimme tasoamme lopussa kuten aiemmissakin otteluissa. Sekä Marin että minä löimme huikeita lyöntejä, ja siitä palkintona tuli voitto, Kontinen iloitsi.

Barcelonan kuninkuus oli Kontinen-Draganjalle jo vuoden kolmas ATP-kilpailuvoitto. Alkutalvesta he olivat parhaita Marseilles’n ja Zagrebin nelinpeleissä.

– Pelimme kulkee koko ajan paremmin ja paremmin. Yhteistyömme on lähtenyt rullaamaan hyvin, ja olemme pienessä ajassa kehittyneet tosi paljon, Kontinen sanoo.

– Meillä synkkaa todella hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella. Uskon, että tästä pelimme paranee vain. Ei nyt kannata odottaa voittoa per kuukausi, sillä ylä- ja alamäkiä tulee aina. Mutta kaikki edellytykset (menestykseen) on olemassa.

Kontinen huilaa muutaman päivän kotimaassa ennen Madridin ja Rooman masterseja. 

– Osallistumisemme niihin pitäisi olla saletti, sillä ranking nousee tämän myötä. Rooman jälkeen pidämme kisoista väliviikon ja suuntaamme Roland Garrosille valmistautumaan Ranskan avoimiin, Kontinen suunnittelee.

Kontinen kuuluu Suomen tennismaajoukkueen kantaviin voimiin myös kesän Davis Cup -otteluissa. Henri Kontisen veljen Micke Kontisen vasen ranne tähystettiin perjantaina, mutta myös kaksinpeleissä vahva Micke on heinäkuussa iskukunnossa Portugalia vastaan.

 

Sunnuntai oli suomalaiselle tennikselle riemun päivä myös Patrik Niklas-Salmisen turnausvoiton ansiosta. Hän kaatoi Bulgariassa poikien ITF G2 -kilpailun loppuottelussa Romanian Dragos Madarasin 6-4, 6-2.

Barcelonan ATP 500 -turnaus: http://www.atpworldtour.com/Tennis/Tournaments/Barcelona.aspx

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontisen historiallisesta voitosta… →