Maailman tunnetuin serbi

21.12.2015  |  11:50  |  Artikkeli

Chris Bowers: The Sporting Statesman Novak Djokovic and the Rise of Serbia. Revised & updated edition. John Blake Publishing. London 2015. 316 s. ISBN 978-1-78418-373-8

Heinäkuussa 2011 ensimmäisen kerran ATP-rankingykköseksi nousseesta Novak Djokovicista on julkaistu iso määrä artikkeleita, mutta vasta viime vuonna saatiin ensimmäinen englanninkielinen kirja, Chris Bowersin kirjoittama The Sporting Statesman Novak Djokovic and The Rise of Serbia.
Tämän vuoden keväällä kovakantisesta kirjasta julkaistiin pokkari, jossa julkaisun tietoja oli päivitetty. Kovakantisen kirja kansikuva, jossa Djokovic karjuu hänelle tyypillisesti kita auki, oli vaihdettu pokkarissa kuvaan, jossa ilme on lempeämpi, mutta nyrkki kuitenkin pystyssä.
Brittijournalisti Bowersin kirja kertoo paitsi Djokovicin tarinan, mutta myös siitä, miten hän on maailmalla noussut urheilumenestyksensä ansiosta nuoren Serbian valtion keulakuvaksi. Bowers, joka on kirjoittanut mm. brittipoliitikko Nick Cleggin elämäkerran, luotaa kirjassa laajasti Balkanin sotaa, Serbian syntyä ja uuden valtion myöhempää kehitystä mielenkiintoisesti.
Lukijan, joka ottaa kirjan käsiinsä tennis mielessään, ei tarvitse hermostua: kirja on Djokovicista, hänen lapsuudestaan, ihmisistä, jotka ovat vaikuttaneet hän tennisuraansa sekä hänen jatkuvasta työstään itsensä kehittämiseksi.
On innostavaa lukea, mikä tekee pelaajasta lajinsa ehdottoman huipun. Mikä on lahjakkuuden, intohimon, valmentajien, kovan työn, jopa onnen osuus? Djokovic, miestenniksen ehdoton kärki viime vuodet, hakee jatkuvasti parannusta niin fyysisiin kuin henkisiin ominaisuuksiinsa. Djokovicille eivät saavutetut menestykset riitä, vaan piiskaavat häntä eteenpäin.
Huippukirja – sujuvasti ja mielenkiintoisesti kirjoitettu.

Teksti: Riitta Närhi

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennislehti 10/15 ilmestynyt:… →