Kim Tiilikaiselle jatkopesti Davis Cup –kapteenina

28.10.2009  |  14:30

Suomen Tennisliitto on jatkanut Kim Tiilikaisen, 34, sopimusta Suomen Davis Cup –joukkueen kapteenin tehtävässä. Sopimuksen kesto on kaksi vuotta (2010-11).
Tiilikainen on kipparoinut viisi Suomen Davis Cup-ottelua. Hän aloitti Etelä-Afrikka –ottelussa huhtikuussa 2008 Helsingissä. Saman vuoden heinäkuussa Suomi säilytti paikkansa Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmässä voittamalla Luxemburgin Hangossa.
Tänä vuonna Suomi otti 3-2 voitot maaliskuussa Tanskasta, heinäkuussa Monacosta ja syyskuussa Kyproksesta. Kolmen DC-ottelun voitto nosti, liiton asettamien tavoitteiden mukaisesti, Suomen vuoden 2010 Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmään.

Suomen Davis Cup-joukkue on voimakkaasti nuorentunut ja pystynyt Tiilikaisen johdolla tiukoissakin tilanteissa nostamaan tasoaan.
-En ole valinnut nuoria joukkueeseen nuorentamisen tarpeesta, vaan siksi, että he ovat mielestani ansainneet paikkansa, sanoo Tiilikainen. – Nuoret ovat kestäneet paineen ja kantaneet vastuunsa erinomaisesti.
Tiilikainen on ammattitaidolla luonut hyvän yhteishengen maajoukkueessa.
-Maajoukkuemiehemme ovat paitsi lahjakkaita pelaajia, myös mahtavia tyyppejä kentällä ja sen ulkopuolella, kiittelee kapteeni Tiilikainen.

Suomen Davis Cupin I ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelu on 5.-7.3.2010 Puolassa, jossa Tiilikainen perheineen asuu, ja jossa hän toimii Puolan rankingkakkosen Jerzy Janowiczin valmentajana.
-Suomen joukkuetta vastaan tulee minulle hyvinkin tuttuja pelaajia. Mielenkiintoinen tilanne, arvioi Tiilikainen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomalainen puolivälieriin Pretoriassa… →