Kim Tiilikainen jatkaa Davis Cup -kapteenina

29.10.2008  |  18:00

Suomen Tennisliitto on jatkanut vuodella Kim Tiilikaisen, 33, sopimusta Davis Cup-joukkueen kapteenina. Kun liitto ja Tiilikainen tekivät vuoden 2007 marraskuun alussa sopimuksen, sen kestoksi määriteltiin yksi vuosi (2008), johon sisältyi optio seuraavalle vuodelle.
Tänä vuonna Tiilikainen kipparoi kaksi ottelua, huhtikuussa Talissa Etelä-Afrikka –ottelun, jossa hän teki debyyttinsä kapteenina ja heinäkuussa Hangossa Luxemburg-ottelun.
Kim Tiilikainen valittiin juniorina Suomen Tennisliiton Vierumäki-ryhmään, jonka jäsen hän oli vuosina 1990-93. Viimeisenä juniorivuotenaan hän voitti alle 18-vuotiaiden juniorien EM-pronssia 1993 ja pelasi tämän jälkeen tennisammattilaisena 11 vuotta saavuttaen ATP-rankingsijoituksen 204. Tiilikainen nimettiin vuoden miespelaajaksi Suomessa vuosina 1995 ja 1996. Suomen Davis Cup-maajoukkueessa hän pelasi vuosina 1994-2003 yhteensä yhdeksässä maaottelussa 15 kaksinpeliä voittaen niistä yhdeksän ja yhden nelinpelin, jonka hävisi. Tiilikainen voitti kaikki massakentillä pelaamansa DC-ottelut.
Pelaajauransa jälkeen hän kouluttautui sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa tennisvalmentajaksi ja toimi valmentajana puolisonsa kotimaassa Puolassa vuoden 2006 lokakuuhun, josta lähtien hän on toiminut Suttonin tennisakatemiassa Englannissa miesten päävalmentajana. DC-kapteenitehtävät hän hoitaa päätyönsä ohella.

Tanska-ottelu 6.-8.3.

Tiilikaisen vetämän Suomen Davis Cup-joukkueen ensi vuoden urakka Eurooppa-Afrikan II ryhmässä alkaa 6.-8.3. Tanskassa pelattavalla ensimmäisen kierroksen ottelulla. Pelipaikan ja –alustan Tanskan Tennisliiton on ilmoitettava 5.1. mennessä.
Suomi on kohdannut Davis Cupissa 45 maata. Eniten keskinäisiä otteluita tulee ensi vuonna Tanskan kanssa, sillä tuleva DC-ottelumme on jo maiden kahdeksas. Irlannin Suomi on kohdannut seitsemän kertaa, viisi DC-ottelua Suomi on pelannut Ison-Britannian, Hollannin, Itävallan ja Luxemburgin kanssa.
Suomen ja Tanskan välisistä otteluista Tanska on voittanut kuusi maaottelua, Suomen ainoa voitto on vuodelta 1990 Århusista. 3-2 voitollaan Suomen joukkue Veli Paloheimo, Aki Rahunen ja Olli Rahnasto eteni maailmanlohkon karsintoihin Ruotsia vastaan.
Toisella kierroksella Tanska–Suomi –ottelun voittaja kohtaa voittajan ottelusta Monaco – Montenegro. Näiden otteluiden hävinneet pelaavat säilymisestä II ryhmässä. Pelipäivä on 10.-12.7. ja pelipaikka Suomessa, tulipa vastaan kumpi maa tahansa ja olipa suunta kaaviossa eteen- tai taaksepäin. II ryhmän kolmas kierros, jonka voittaja nousee I ryhmään, pelataan 18.-20.9.

Jaa:

Seuraava uutinen: Toni puolivälieriin TaTS… →