Kilpailutoiminnan info – uusia kilpailumääräyksiä ym

1.12.2015  |  08:06

Hyvät seurojen yhteyshenkilöt,

Alla tärkeitä kilpailutoimikunnan päätöksiä ja muuta tärkeääkilpailutoimintaan liittyen. Viettehän tietoa eteenpäin seurassanne. Kiitos!

Kilpailutoimikunta on kokouksessaan 19.11.2015 päättänytseuraavia kilpailutoimintaan liittyviä asioita.

1.      KILPAILUMÄÄRÄYKSET

Uudet päivitetyt kilpailumääräykset astuvat voimaan1.1.2016. Alla kootusti määräyksiin tulevat muutokset. Päivitetytkilpailumääräykset julkaistaan Ässässä vuoden vaihteessa (muutokset näkyvätmääräyksissä punaisella).

Kilpailujenjohtajalla tulee olla käytynä viimeisin koulutusviiden vuoden sisään.

11-vuotias tai sitä nuorempi poika saa osallistuaMC-luokkaan ja tyttö NC-luokkaan (tai ylempään luokkaan) vaikka hänen tasonsaolisi ylemmässä luokassa. (aiemmin oikeus osallistua D-luokkaan)

9-vuotiaiden luokat pelataan oranssilla pallolla jamidikokoisella kentällä. (astui voimaan 1.9.2015)

Yleisten luokkien SM-kilpailuissa järjestäjä voi painavallasyyllä etukäteen anoa, että luokassa pelataan enemmän kuin yksi ottelupäivässä.

Finnish Junior Tennis Tourista on poistettu Masters –kilpailu.

JGP 10-luokassa jokaisella karsinnan ensimmäisen kierroksenhävinneellä on velvollisuus osallistua jatkosarjaan.

JGP luokan osallistumismaksu on kaikissa osakilpailuissa 35e2-pelissä.

JGP-finaalien aikatauluttamista suositellaan maanantaille,ja samalla toivotaan, että perjantain aloitus olisi vasta koulujen päättymisenjälkeen mikäli se on vain mahdollista pelaajamäärien ja kenttäkapasiteetinpuolesta.

Tykkimäki mini- ja miditennis tourin säännöt. (toimitettuseuroille jo aiemmin)

Tennisliigassa naiset pelaavat runkosarjassa kaikkiavastaan. (syksyllä 2015 voimaan tulleet säännöt)

Myös ulkokauden sarjatenniksessä vanhat joukkueet ovatautomaattisesti mukana sarjassa.

Sisäkauden sarjatenniksen pelikausi alkaa 15.9.

Ulkokaudella SM-liigacupissa miesten otteluissa käytetäänkuutta palloa jokaisessa ottelussa.

Sarjatenniksen nousukarsinnoissa voidaan nousukarsinnastapoisjäävän joukkueen tilalle nostaa alkulohkossa toiseksi sijoittunut joukkue,mikäli vetäytyminen tapahtuu vähintään kolme vuorokautta ennen sovitun ottelunalkua. Ottelu pelataan tällöin alkuperäisen joukkueen kotikentällä.

Harrasteliigan sääntöihin on lisätty sisäkausi. Sisäkausialkaa 15.10.

Junioreiden SM-liigacupin osallistumismaksu on korkeintaan150e/joukkue.

Maksut 2016 (muutoksia lisenssihinnoissa, jakilpailulupamaksuissa ei ole maksukattoa)

2.      MUUTA

a.      Vanhempien opas englanniksi

Aiemminjulkaistu Vanhempien opas kilpailemiseen liittyen on nyt käännettyenglanniksi.  Opas löytyy www.tennis.fisivuilta, https://www.tennis.fi/kilpailut/guide+for+tennis+parents+how+to+get+started/
Voitte jakaa sitä seurassanne sitä tarvitseville.

 

b.     Ilmoittautumiset Ässässä pelkkinä lukumäärinä
Kilpailutoimikunta päätti, että 1.1.2016 alkaen ilmoittautumiset näkyvätpelaajille ja kilpailunjohtajille Ässässä vain lukumäärinä. Ilmoittautumisajanpäätyttyä nimet tulevat näkyviin kaikille.

 

c.      Sarjatennisasioita

Ulkokaudesta2016 alkaen kaikilla tasoilla yleisessä sarjatenniksessä (mukaan lukienTennisliiga) jokaisesta sarjaottelun sisällä voitetusta ottelusta joukkue saapisteen. Miehissä yhdessä sarjaottelussa on siis jaossa neljä pistettä janaisissa kolme pistettä.

 

Nykyistäsääntöä ulkomaalaisten pelaajien käyttämisestä sarjatenniksessä laajennetaansiten, että sisäkaudesta 2016-2017 alkaen miesten 1-divisioonassa käytetäänsamaa sääntöä kuin Tennisliigassa. Mikäli nousukarsintojen yhteydessä pelaavatvastakkain 1- ja 2-divisioonien joukkueet, ei nousukarsinnassa saa pelataulkomaalaiset pelaajat. Ulkokaudelle ei ulkomaalaisia koskeviin sääntöihintehdä muutoksia.

 

Toimikuntapäätti, että sarjatenniksen nousuja ja laskuja divisioonien välillä pyritäänlisäämään. Tähän mietitään vielä sopivaa mallia. Muutokset astuvat voimaanmahdollisuuksien mukaan jo ulkokaudella 2016. Tästä tiedotetaan vielätarkemmin.

 

Toimikuntatotesi, että kaikilla sarjatasoilla jatketaan kolmannen erän pelaamista matchtie breakkina, 10:een pisteeseen.

 

Toimikuntapäätti, että ulkokaudesta 2016 alkaen edustussiirtoja sarjatenniksen osaltamuutetaan (lisäys nykyiseen edustusmääräykseen).
Ulkokaudella (yleisessä sarjatenniksessä) 1.5.-30.6. välisenä aikanasarjasiirron voi tehdä pelaajalle joka ei kyseisellä sarjakaudella ole pelannutmuissa joukkueissa ja saa siirrolle luvan vanhalta seuraltaan. Tällöin siirrostaperitään 50e kun siirtyy pelaamaan divisiooniin 2-4 ja 100e kun siirtyypelaamaan divisiooniin 1 ja SM-liigacup.
Sisäkaudella (yleisessä sarjatenniksessä) 1.9.-31.12. välisenä aikanasarjasiirron voi tehdä pelaajalle joka ei kyseisellä sarjakaudella ole pelannutmuissa joukkueissa ja saa siirrolle luvan vanhalta seuraltaan. Tällöinsiirrosta peritään 50e kun siirtyy pelaamaan divisiooniin 2-4 ja 100e kunsiirtyy pelaamaan divisiooniin 1 ja Tennisliiga.

 

Toimikuntapäätti, että sisäkaudesta 2016-2017 alkaen 1-divisioonan arvostusta pyritäänlisäämään. 1-divisioonan tiedot lisätään Tennisliigan sivuille. Otteluillerakennetaan runkopäivät Tennisliiga otteluiden välille. Joukkueiltaedellytetään yhtenäiset pelipaidat. 1-divisioonan lohkomäärä voidaan säilyttääkahtena kuten tällä kaudella. Muutosta tähän voidaan pohtia jatkossa.

 

3.      TASOLUETTELO

Seuraava tasoluettelo julkaistaan torstaina14.1.2016.  Viikonlopun 15.-17.1.2016 kilpailut pelataan nykyiselläluettelolla ja viikonlopun 22.-24.1.2016 uudella, 14.1. ilmestyvälläluettelolla.

HUOM! Sarjatenniksessä (mukaan lukien Tennisliiga)otetaan uusi tasoluettelo käyttöön heti tasoluettelon ilmestymisen jälkeen!

 

4.      LISENSSIT 2016

Nyt sinulla on oivallinen tilaisuus hoitaa jo vuoden 2016kilpailulisenssiasiat kuntoon! Kilpailulisenssit vuodelle 2016 on nytostettavissa Ässässä.
Hinnat:
Aikuiset koko vuosi 33 €
Aikuiset ajalle 1.9.-31.12.2016 22 € (ostettavissa 1.9.2016 alk.)

Juniorit koko vuosi (11-18v.) 18 €
Juniori U10 koko vuosi 10 €
Juniorit kertalisenssi 7 €Aikuiset kertalisenssi 15 €

Juniorit koko vuosi (11-18v.) 18€

Juniori U10 koko vuosi 10 €

Juniorit kertalisenssi 7 €

HUOM! Muistattehan ostaa vuoden2016 kilpailulisenssin ennen vuoden ensimmäistä sarjaottelua!

 

Terveisin,

RaisaTörnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö

Jaa:

Seuraava uutinen: 95-vuotias HVS juhli… →