Kilpailutoiminnan ajankohtaisia asioita

29.10.2018  |  16:00  |  Seurat, Yleinen

Alla on koottuna muutamia ajankohtaisia kilpailutoiminnan uutisia.

TULEVAT KILPAILUNJOHTAJAKOULUTUKSET

– Jatkokoulutus ja 2-taso: 17.11. Helsingissä, Meilahdessa. Jatkokoulutus klo 9-13 ja 2-taso klo 9-16. Ilmoittautumiset viimeistään 10.11, raisa.tornroostennis.fi(at)
– 1-tason koulutus 24.11. klo 10.30-19 Oulussa. Ilmoittautumiset viimeistään 19.11, raisa.tornroos(at)tennis.fi
– 1-tason koulutus Turussa, Jarkko Nieminen areenalla, 8.12.2018 klo 9-18. Ilmoittautumiset viimeistään 1.12, raisa.tornroos(at)tennis.fi

KILPAILUTOIMIKUNNAN PÄÄTÖKSIÄ

Kilpailutoimikunnan kokouksen (3.10.2018) päätöksiä tiedoksi seuroille ja pelaajille.

Arvokisat vuosille 2019-2020 sekä kisasarjat vuodelle 2019
Kilpailutoimikunta on tyytyväinen siihen, miten kilpailuille on saatu järjestäjiä. Kaikki kaksivuotiset arvokilpailujen järjestelyoikeudet on myönnetty. Finnish Tourin ja Finnish Junior Tennis Tourin (vuodesta 2019 alkaen TEHO Sport Finnish Tour ja TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour) osakilpailujen määrää on saatu kasvatettua. Miesten TEHO Sport Finnish Toureja järjestetään vuosina 2019 ja 2020 kahdeksan sekä naisten seitsemän osakilpailua. FJTT -osakilpailuja järjestetään viisi.

Luokkamestaruussarjasta puuttuu vuodelta 2019 seuraavat järjestäjät: kesäkuulta D-luokka ja lokakuulta D-luokka. Halukkaita kisajärjestäjiä pyydetään olemaan yhteydessä kilpailupäällikköön.

Tennisässä
Tennisässään pyritään saamaan oma alasivu seurakilpailuille/hallisarjoille. Toimenpiteellä halutaan selkiyttää kilpailukalenteria ja sitä että näistä kilpailuista ei kerry rankingpisteitä. Seurakilpailujen osallistumismaksuja ei voi kerätä Tennisässän kautta.

Sääntöjä
1. Paremmuus tasapistetilanteissa yleisessä sarjatenniksessä

  • Toimikunta päätti muuttaa paremmuuden määrittelyä yleisessä sarjatenniksessä, kun useampi joukkue on tasapisteissä. Muutos koskee kaikkia sarjatasoja. Mikäli kaksi joukkuetta on tasapisteissä, ratkaisee paremmuuden keskinäinen ottelu. Mikäli useampi kuin kaksi joukkuetta on tasapisteissä, tarkastellaan vain näiden joukkueiden keskinäisiä otteluita ja sieltä määräävänä on parempi erien erotus ja sen jälkeen parempi geimien erotus.

2. CINIA JGP

  • Kilpailumääräyksiin kirjataan, että Cinia JGP:ssä 10-vuotiaiden luokassa, myös pääsarjoissa ja mastersin kaikissa otteluissa, pelataan mahdollinen kolmas erä match tiebreakina kymmeneen. Sääntö astuu voimaan heti.
  • Kilpailutoimikunta päätti, että vuonna 2019 Finnish Tourin lisäksi Cinia JGP arvonnat suoritetaan Tennisliitossa.
  • Toimikunta päätti, että vuonna 2019 CINIA JGP pelataan la-ma. Kilpailunjärjestäjä voi anoa muutosta, jolloin kilpailu voidaan pelata pe-su (-ma). Muutoksella pyritään siihen, että  koulusta joutuu olemaan pois pienempi määrä pelaajia ja poissaolot kohdistuvat enemmän aktiivisempiin kilpapelaajiin. Kilpailupäällikkö on tästä vielä tarkemmin yhteydessä kilpailunjärjestäjiin.

3. Päivitetyt kilpailumääräykset

  • Seuraava kilpailumääräysten päivitys tehdään joulukuun 2018 lopussa.

4. TEHO Sport Finnish Tour vuonna 2019

  • Toimikunta päätti, että vuonna 2019 TEHO Sport Finnish Tourilla rahapalkintoihin kirjataan seuraavat osallistujamäärärajat:
  • Naiset: vähintään 12 osallistujaa, jotta palkintorahoja maksetaan kyseessä olevassa luokassa (arvontahetken pelaajamäärä ratkaisee) | vähintään 16 osallistujaa, jotta välieristä maksetaan palkintorahoja kyseessä olevassa luokassa (arvontahetken pelaajamäärä ratkaisee)
  • Miehet: vähintään 16 osallistujaa, jotta palkintorahoja maksetaan kyseessä olevassa luokassa (arvontahetken pelaajamäärä ratkaisee) | vähintään 24 osallistujaa, jotta puolivälieristä maksetaan palkintorahoja kyseessä olevassa luokassa (arvontahetken pelaajamäärä ratkaisee)

KOULULAISTEN MESTARUUSKILPAILUT BY WILSON 2018

Perinteinen koululaisten mestaruuskilpailu pelataan tänäkin vuonna 26.-30.12.2018 Helsingissä. Kilpailua isännöi HVS-Tennis ja kilpailu pelataan Talin Tenniskeskuksessa sekä Taivallahden Tenniskeskuksessa. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista ja arvostetummista juniorikisoista, jonka voittajia ovat olleet mm. Jarkko Nieminen, Emma Laine ja Harri Heliövaara.

Kisasta löytyy sopiva sarja kaiken ikäisille ja tasoisille pelaajille. Alakouluikäisillä on kaksinpelisarjan lisäksi tarjolla mini- ja miditennistä sekä stage 1-luokka (vihreäpistepallo). Yläkouluikäisille on tarjolla normaalin luokan lisäksi harrastesarja, johon osallistuvien tasoitus saa olla korkeintaan C2-luokassa. Lisäksi pelataan myös luokka lukio/ammattioppilaitokset.
Minitennis tullaan pelaamaan 28.12. ja miditennis 29.12. Taivallahdessa. Kaikkien luokkien finaalit pelataan 30.12.2018.

Ilmoittautuminen kisaan on jo avattuIlmoittautumiset viimeistään 16.12. Tennisässän kautta.

Ilmoittautuneiden kesken arvotaan Wilsonin tuotepaketteja. Arvonnat suoritetaan 18.11. ja 2.12. Kannattaa siis ilmoittautua ajoissa!

Jaa:

Seuraava uutinen: Palkitse Pelikaveri -kilpailun… →