Kilpailumääräyksiin muutoksia sekä ohjeet huonoon ja epäurheilijamaiseen käytökseen puuttumisesta kilpailuissa

28.5.2019  |  16:01  |  Seurat

Kilpailunjohtajille on lähetetty sähköpostitse katsaus kilpailutoiminnan ajankohtaisista asioista. Alle on koostettu sääntömuutokset kilpailumääräyksiin sekä ohjeet huonoon ja epäurheilijamaiseen käytökseen puuttumisesta kilpailuissa.

Uudistettu kilpailumääräysdokumentti julkaistaan kotisivuillamme kesäkuun loppuun mennessä – kilpailumääräykset löytyvät täältä. Alla olevat sääntömuutokset astuvat kuitenkin voimaan niissä mainituin ajankohdin.

SÄÄNTÖMUUTOKSET

  1. 1.6.2019 alkaen pelaajan tulee olla jäsen vähintään varsinaisessa edustusseurassaan (Tennisliiton alainen jäsenseura).
  2. Kaksinpelin tasoluettelon A-luokan pelaajat nostetaan aina nelinpelin tasoluettelossa A-luokan pohjalle, vaikka nelinpelin keskiarvo ei tätä edellyttäisi. Sääntö on astunut voimaan heti.
  3. No let -sääntöä pilotoidaan syyskauden Cinia Junior Grand Prix -kilpailuissa ikäluokissa 12v, 14v ja 16v sekä heinäkuun 18-vuotiaiden SM-kilpailuissa. Kokemusten perusteella päätetään säännön mahdollisesta laajemmasta käyttöönotosta vuodelle 2020.
  4. TEHO Sport Tennisliigan ja I-divisioonan vetäytymissakkoa korotetaan sisäkaudesta 2019-2020 alkaen. Mikäli joukkue vetäytyy sallitun vetäytymisajan jälkeen tai luovuttaa kauden aikana ottelun, josta seuraa suora putoaminen alemmalle sarjatasolle, seuraa siitä Tennisliigassa 1000 euron sakko ja I-divisioonassa 650 euron sakko.
  5. Luokkamestaruussarjan E-luokassa taataan myös nelinpelissä kaksi ottelua. Jatkosarjaan tulee erikseen ilmoittautua sekä kaksinpelissä että nelinpelissä. Sääntö astuu voimaan sarjakaudesta 2020 alkaen.
  6. 9v Miditourilla pelataan alkulohkot jaetulla midikentällä ja jatkoon menevien cup-kaavio pelataan kokonaisella midikentällä. Näin saadaan taattua useammalle innokkaalle pelaajalle mukaan pääsy kilpailuihin. Mikäli kenttäkapasiteetti sallii, voidaan lohkovaihekin pelata kokonaisella midikentällä. Sääntö astuu voimaan syyskuun 2019 osakilpailusta alkaen.
  7. Äärimmäisessä tilanteessa kilpailunjohtaja voi kieltää kaiken sanallisen kommunikaation (ohjeistaminen ja kannustus) katsomosta käsin tietylle yhdelle kentälle. Kiellon tulee koskea tässä tapauksessa kaikkia kyseistä kenttää seuraavia. Sääntö astuu voimaan kilpailumääräysten julkaisemisen jälkeen, viimeistään kesäkuun lopussa.
  8. Sarjatenniksen kapteenina (saa istua kentällä) voi toimia Ässään etukäteen kirjattu kapteeni tai joukkueen pelaaja. Kapteeniksi pystytään kirjaamaan useampi henkilö. Sääntö astuu voimaan sisäkaudesta 2019-2020 alkaen.
  9. TEHO Sport Tennisliigaan (kausi 2019-2020) on tehty sääntömuutoksia. Ne on tiedotettu joukkueiden yhteyshenkilöille. Muutokset kirjataan kesäkuun kilpailumääräyspäivitykseen.

HUONOON KÄYTÖKSEEN JA EPÄURHEILIJAMAISEEN KÄYTÖKSEEN PUUTTUMINEN KILPAILUISSA

Kilpailutoimikunta haluaa painottaa, että kilpailunjohtajien tulee puuttua hyvin herkästi kilpailupaikalla pelaajien mahdolliseen huonoon tai epäurheilijamaiseen käytökseen. Ongelmiin tulee puuttua heti jo alkuvaiheessa. Näin kilpailunjohtajien työ helpottuu ja kilpailukokemuksesta muodostuu parempi niin pelaajille kuin yleisöllekin.

Kilpailumääräysten kohta numero 3, Pisterangaistujärjestelmä (tästä kilpailumääräyksiin), antaa teille ohjeet ja raamit mihin voitte puuttua ja kuinka se tapahtuu. Mikäli kilpailupaikalla tapahtuu jotakin erityisen pahaa käytöstä tai joku pelaaja saa useita rangaistuksia, toivomme siitä raporttia kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinoselle (raisa.tornroos(at)tennis.fi).

Ylempänä mainittu sääntömuutos numero 7 antaa kilpailunjohtajalle mahdollisuuden puuttua katsomosta tulevaan epäurheilijamaiseen käytökseen tai erikieliseen valmentamiseen, johon muuten on vaikea puuttua. Mikäli siis havaitsette tilanteen, jossa huomautus ei rauhoita tilannetta, voi kilpailunjohtaja kieltää kaiken sille yhdelle kentälle kohdistuvan suullisen kannustuksen ja ohjeistamisen. Kiellon tulee tällöin koskea kaikkia sen kentän tapahtumiin osallistuvia.

Jaa:

Seuraava uutinen: Seniorisarjoihin 2019-2020 ilmoittautuminen… →