Kilpa- ja huippuseuraprosessi alkaa – mukana 10 seuraa

17.3.2023  |  11:18  |  Seurat

Tenniksen laatuseuraohjelma syventyy kymmenen seuran kanssa, kun uusi kilpa- ja huippuseuraprosessi alkaa yhteistyössä Vierumäen kanssa.

Laatuseuraohjelma on osa Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelmaa – tenniksessä on muokattu rakennetta vastaamaan paremmin lajimme toimintaympäristöä tuomalla mukaan kilpataso.

Tällä hetkellä 13 seuraa on suorittanut tähtimerkin lasten ja nuorten sekä aikuisten tasolta: Smash (Helsingin ja Espoon toimipisteet erikseen), Sata-Tennis, ÅLK, KarTe, HyTS, VarTe, LVS, LT, GT, EVS, KTS ja HTK. Lisäksi joensuulainen KarTe ja kauniaislainen GT ovat ainoat kilpatason tähtimerkin suorittaneet seurat.

Laatuseuraohjelmassa on kyse seuratoiminnan kehittämisestä moniulotteisesti. Kyseessä on pitkäkestoinen kehitysprosessi, joka auttaa seuroja ymmärtämään paremmin toimintaansa ja suuntaansa. Seurat lähtevät liikkeelle lasten ja nuorten ja/tai aikuisten tähtimerkistä (voi suorittaa saman aikaisesti) – tämän jälkeen polku vie kohti kilpa- ja huippu-urheilun tähtimerkkiä.

Kilpa- ja huippuseuraprosessi syventää yhteistyötä kilpailullisuuden osalta

Kilpa- ja huippuseuraprosessin tarkoituksena on tiivistää yhteistyötä entisestään kilpa- ja huipputenniksen toimijoiden välillä.

Tenniksen strategian mukaisesti on tavoitteena edistää seura- ja kilpailutoimintaa sekä kasvattaa pelaaja- ja pelimääriä.

”Laatuseuraohjelman kaksi ensimmäistä vuotta onnistuivat hienosti ja saimme toistakymmentä seuraa auditoitua ykköstasolta (lapset ja nuoret, aikuiset). Nyt jatkamme edelleen ykköstason toimintaa ja samalla siirrämme katseet vahvemmin kilpa- ja huipputasolle”, avasi koulutuspäällikkö Harri Suutarinen.

”On hienoa aloittaa prosessi kymmenen kilpailullisuuteen panostavan seuran kanssa; lisäksi on upeaa saada Vierumäen osaamisyhteisö tähän tueksi.”

KILPA- JA HUIPPUSEURAPROSESSIN SEURAT
HVS, TaTS, Smash, GT, V-P, Sata-Tennis, HLK, TVS, ÅLK, HTK

Kilpa- ja huippuseuraprosessin infotilaisuus järjestettiin seuroille maajoukkuetapahtuman yhteydessä helmikuun alussa Espoossa. Maaliskuun 27. ja 28. päivänä järjestetään ensimmäinen virallinen lähijakso Vierumäellä. Koko kilpa- ja huippuseuraprosessi kestää 1,5 vuotta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Rekry: Tennisliitto etsii… →