Ketola Wimbledonin pääsarjaan

17.6.2005  |  09:50

Mukana sekä kaksin- että nelipelissä

Wimbledonin kaksinpelin karsintojen viimeisellä, kolmannella kierroksella ottelut pelataan paras viidestä järjestelmällä. Näin Tuomas Ketolakin (ATP 225) tarvitsi kolme voitettua erää tavoitellessaan uransa toista Wimbledonin pääsarjan paikkaa.
Sateiden vuoksi aikataulu venyi Roehamptonissa torstaina ja Ketola pääsi kentälle vasta illan suussa. Hän kohtasi itseään 11 vuotta nuoremman Ukrainan Sergiy Stakhovskyn (ATP 224), voitti kaksi ensimmäistä erää 6-4, 6-4, mutta hävisi kolmannen 3-6. Neljäs oli jälleen Ketolan luvuin 6-2.
Voitto vei Ketolan maanantaina käynnistyvään kaksinpelin pääsarjaan, jonne hän on päässyt kerran aiemmin, vuonna 1998. Vuonna 2001 Ketola oli karsintojen kolmannella kierroksella, mutta hävisi Neville Godwinille. Ketola on osallistunut Wimbledonin kaksinpelin karsintoihin joka vuosi vuodesta 1997 lähtien.
Ketolan paikka pääsarjan kaaviossa ratkeaa, kun kaikki karsintasarjan kolmannen kierroksen ottelut on pelattu – loput pelataan vasta tänään – ja kaikkien kuudentoista karsintojen selvittäneiden nimet on tiedossa.
Ketola selvitti tiensä myös nelinpelin pääsarjaan karsintojen kautta parinaan Kanadan Frederic Niemeyer. Ketola on kolmatta kertaa Wimbledonin nelinpelin pääsarjassa. Aiemmat kerrat ovat vuosina 1998 ja 2004.
(RN)

Jaa:

Seuraava uutinen: Fagerströmille tappio puolivälierissä… →