Kehittymistä ja kilpailullisuutta arvostava Lahden Verkkopalloseura

13.3.2023  |  14:14  |  Seurat

LVS:n puheenjohtaja Ismo Räty & Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen

Lahden Verkkopalloseura on kaupunkinsa suurin tennikseen erikoistunut seura; LVS on yksi 13 tennisseurasta, joka on suorittanut Olympiakomitean ja Tennisliiton tähtimerkin lasten ja nuorten sekä aikuisten toiminnasta.

”Tenniksellä on Lahdessa pitkät ja menestyksekkäät perinteet. Suorituspaikat niin kesällä kuin talvellakin ovat erinomaiset ja sijainniltaan kaupungin keskusta-alueella maassamme ainutlaatuiset. Nämä asiat yhdessä ovat antaneet meille hyvät mahdollisuudet järjestää tenniksen harrastajille toimintaa jo kohta 90 vuoden ajan”, taustoitti LVS:n puheenjohtaja Ismo Räty.

Seura tarjoaa kattavasti palveluita harrastajilleen. Nyt LVS:n viikoittaisessa toiminnassa on mukana 140 pelaajaa ja seurassa on jäseniä 320.

”Näen, että tavoitteemme, joka on olla yksi Suomen parhaita mailapeliseuroja hinta-, hyöty- ja laatusuhteessa toteutuu mainiosti tänä päivänä. Valmennustoimintamme on hyvällä mallilla ja erityiskiitoksen annankin valmentajillemme, jotka ovat toimintamme kivijalka.”

Räty kertoo niin juniori- kuin aikuistoiminnan rullaavan hyvin tällä hetkellä. Aikuisvalmennuksen kapasiteetti on ollut täynnä jo vuosia.

Juniorivalmennuspäällikkö Roope Palo korostaa junioripolun monipuolisuuden tärkeyttä.

”LVS:n pelaajapolku alkaa Pallokoulusta ja U10-ryhmistä harraste- sekä kilparyhmiin, jonka jälkeen järjestämme ryhmät jokaisen pelaajan omien tavoitteiden ja kykyjen ehdoilla. Oheisharjoittelua pidetään oman tasoryhmän sisällä padelin ja kuntosaliharjoittelun muodossa. Toki kannustamme monipuoliseen harrastamiseen.”

LVS toimii kahdessa eri hallissa; perinteikkäässä Kisapuiston Kispi Areenassa ja vuonna 2014 valmistuneessa Janus Areenassa. Halleja operoi vuonna 1980 perustettu Lahden Tennis- ja Squashkeskus.

”Kenttäkapasiteetti on aina ollut haasteena, mutta siihen odotamme helpotusta jo tänä vuonna Janus Areenan laajennuksen myötä.”

Lahden Verkkopalloseura ry merkittiin yhdistysrekisteriin 13.11.1935.

Seuran valmennustarjonta on laaja, palveluita löytyy harrastajasta kilpapelaajiin sekä junioreista aikuisiin. Voit tutustua valmennustarjontaan täältä.

Seurajohtamisen moniuloitteisuus – ”Seuratyön pitää olla kivaa ja pienilläkin asioilla on vaikutusta”

Muutaman vuoden päästä 90 vuotta täyttävässä seurassa ymmärretään kehittymisen merkitys, jotta palvelut vastaavat harrastajien tarpeita.

Puheenjohtaja Räty kuvailee hyvän seurajohtamisen ottavan huomioon ihmiset.

”Koen, että seuran hyvä johtaminen on ihmisten mukaan ottamista päätöksentekoon,  luottamusta, kanssaihmisten huomioonottamista, sekä suhteellisen laaja-alaisen toimintakokonaisuuden hallintaa. Tekemisen merkityksellisyys, vastuullisuus ja arvot on hyvä tuoda esiin, koska ne ohjaavat seuraorganisaatiota ja sen jäseniä toimimaan haluttuun suuntaan, sekä toteuttamaan yhdessä laadittua strategiaa. Kuunnellaan ja annetaan toimijoille mahdollisuus ilmaista omat mielipiteensä ja ideansa.”

Rädyn mukaan aattellisuuteen ja osaltaan vapaaehtoisuuteen perustuvaa toimintaa ei voi suoraan verrata yritystoimintaan; mutta yhtäläisyyksiäkin on.

”Yritysmaailman tavoin vision, strategian ja palveluiden kehittäminen jäsenien ja harrastajien houkuttelemiseksi on tärkeää. Suunnitelmallisuus ja kehittämistoimet lisäävät seuran vetovoimaa ja vaikuttaa siten koko seuran hyvinvointiin.”

Puheenjohtaja pysähtyy vielä hetkeksi miettimään ja haluaa painottaa vielä kahta asiaa.

”Seuratyön pitää olla kivaa ja pienilläkin asioilla on vaikutusta sekä ne vievät eteenpäin. Lopuksi voisi vielä sanoa, että talous täytyy pitää kunnossa.”

LVS arvostaa kilpailullisuutta – seura on tunnettu kisa- ja tapahtumajärjestäjänä

Kattavan valmennusvalikoiman lisäksi on LVS tunnettu vahvana kisajärjestäjänä. Erityisesti Kisapuiston sisä- ja ulkokentät ovat tulleet tutuksi kilpapelaajille ja Suomen terävimmälle kärjelle jo useiden vuosikymmenten ajan.

Juniorivalmennuspäällikkö Palo tiedostaa kilpailuiden moniuloitteisen vaikuttavuuden.

”Kilpailuihin osallistuminen yksilöinä, sarjatennikseen osallistuminen useilla joukkueilla ja niissä menestyksen tavoittelu on yksi päämääristämme. Kilpailumenestys antaa näkyvyyttä lajillemme Lahdessa, joka toivottavasti tuo lisää harrastajia mukaan toimintaamme. Kilpailutoiminta rakentaa myös yhteisöllisyyttä, mikä saa paremmin ihmiset pysymään lajimme parissa.”

”LVS on tosiaan järjestänyt kautta aikain aktiivisesti kilpailuja. Eri ikäluokkien SM-kilpailuja on Lahdessa pidetty useita ja vuosikymmenten takaa löytyy myös muutama maaottelukin. Haluamme tietysti tarjota omille pelaajillekin kotikisoja ja  samalla pitää tennistä myös kisojen avulla esillä kaupungissamme”, täydensi Räty.

Tennis on peli. Kuten lajin harrastajat hyvin tietävät. Peli, joka parhaimmillaan koukuttaa ja houkuttaa mukaansa koko elämänmittaiselle matkalle.

”Kilpaileminen, häviäminen ja voittaminen ovat iso osa tennistä. Pyrimme tuomaan näistä tulevat tunteet ja kokemukset lapsille ja nuorille tutuiksi  jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Harjoituksissa pelaaminen ja valmentajan kannustamana hyvien suoritusten ja treenien jälkeen motivoi myös osallistumista kilpailuihin”, kuvasi Palo.

Palo kertoo vielä lopuksi ajatuksiaan kilpailutoimintaan motivoimisesta.

”Yritämme madaltaa kynnystä kilpailuosallistumiseen pelipäivillä ja seuran päiväkisoilla. Valmentajan osallistuminen kisareissuille muun treeniryhmän mukana on myös tärkeä osa motivointia. Sarjatennisjoukkueisiin pääseminen ja niissä treenikavereiden kanssa pelaaminen kannustaa kilpailemiseen. Lisäksi se tuo joukkuehenkeä, mikä on yksilölajillemme rikkaus.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Tutustu: Kilpailutoiminnan infoa… →