Kaverinen ja Tuomi 16v sekä Salonen ja Ussher 12v Suomen mestareiksi Tampereella

9.4.2012  |  13:58

Raju vatsatauti sotki Tampereella pojat 16v ikäluokan SM-kisoja. Ensin siihen sairastui HyTS:n Panu Virtanen, joka joutui luovuttamaan puolivälieräottelun TaTS:n Tero Jokiselle ja seuraavana päivänä tauti iski ykkössijoitettuun TaTS:n Joel Popoviin. Hän voi vaivoin pelatuksi nelinpelin välierän, mutta kuume ja heikko olo pakottivat hänet luovuttamaan maanantaina kaksinpelin loppuottelun kakkossijoitetulle HVS:n Julius Kaveriselle 1-6, 1-2 tilanteessa. Kahden taitavan pelurin loppuottelua oli odotettu, mutta tosi taisto jäi nyt näkemättä.
Nelinpelin mestaruuden pojat 16v luokassa saivat pokkaamalla HVS:n Emil Ruusuvuori ja JTS:n Masi Sarpola.
Tytöt 16v kaksinpelin loppuotteluun etenivät odotetusti, erääkään menettämättä, kärkisijoitetut TaTS:n Tanja Tuomi ja polvioperaatiosta toipunut HVS:n Nanette Nylund. Loppuottelussa Nanette vei ensimmäisen erän tie-breakille 7-6, mutta Tanja varmisti mestaruuden luvuin 6-1, 6-3. Edellisenä viikonloppuna Tanja voitti jo 18-vuotiaidenkin kaksinpelin Suomen mestaruuden.
Tanjasta tuli 16v-kisoissa tuplamestari, kun hän voitti Roosa Timosen kanssa heidän seurakaverinsa Milka-Emilia Pasasen ja OVS:n Monica Malisen tytöt 16 nelinpelin finaalissa. Ratkaisu haettiin ottelutie-breakista.
Ikäluokan sekanelinpeliin osallistui vain neljä paria: mestaruuteen etenivät Smashin Saskia Koivu ja TaTS:n Tero Jokinen
Kärkisijoitetut Träffin Isaac Lindén ja TaTS:n Otto Meskanen jäivät pronsseille, kun pojat 12v kaksinpelin loppuotteluun menivät Smashin Nino Salonen ja TaTS:n Roni Rikkonen. Nino ja Otto tsemppasivat kolme erää, Roni selviytyi Isaacista alkuvaikeuksien jälkeen kahdessa erässä.
Ikäluokan nelinpelissä Otto voitti mestaruuden parinaan LoTen Willem Mäenpää. Pari kohtasi loppuottelussa yllättäjät HLK:sta, Tuomas Ahon ja August Ehrnroothin. Nämä olivat pudottaneet välierissä Träffin Lindénin ja Jonathan Ånäsin. Toisen kultamitalin Otto nappasi sekanelinpelissä parinaa Erika Hautalahti. Loppuottelussa TVS:n Cecilia Johansén ja HyTS:n Otto Virtanen kukistuivat vasta ottelutie-breakissa 10-6.
HVS:n Nicola Ussheria (1.) osattiin odottaa tytöt 12v kaksinpelin finaaliin; matkalla sinne hän menetti vain kolme peliä. Kakkossijalta finaaliin edenneen HVS:n Oona Orpanan tie ei ollut aivan yhtä sileä: puolivälierissä TVS:n Cecilia Johansén pakotti Oonan kolmieräiseen ja välierissä HVS:n Paula Joukanen piti Oonaa erän verran tiukilla. Loppuottelussa Oona pystyi haastamaan Nicolan ensimmäisessä erässä, mutta taipui toisessa. Nelinpelin mestaruuden veivät HVS:n Aino Alkio ja TVS:n Johansén.
Turnaus oli myös SEB JGP-osakilpailu, joten mitalien lisäksi ropisi pisteitä ja muita palkintoja.

Juniorien 16v ja 12v sisäkenttien SM-kilpailut
5.-9.4.2012 Tampereen Tenniskeskus
Järj: TaTS
Loppuottelut

P16v Julius Kaverinen HVS – Joel Popov TaTS 61 21 luov.
T16v Tanja Tuomi TaTS – Nanette Nylund HVS 67 61 63
P12v Nino Salonen Smash – Roni Rikkonen TaTS 60 61
T12v Nicola Ussher HVS – Oona Orpana HVS 76 61

P16v Emil Ruusuvuori HVS/Masi Sarpola JTS – Tero Jokinen/Joel Popov TaTS wo.
T16v Rosa Timonen/Tanja Tuomi TaTS – Monica Malinen OVS/Milka-Emilia Pasanen TaTS 46 62 [10-7]
P12v Otto Meskanen TaTS/Willem Mäenpää Lo-Te – Tuomas Aho/August Ehrnrooth HLK 63 60
T12v Aino Alkio HVS/Cecilia Johansén TVS – Erika Hautalahti TaTS/Paula Joukanen HVS 63 63
Sekanelinpelit
16v Saskia Koivu Smash/Tero Jokinen TaTS – Kristina Parviainen/Kim Kauppila Smash 63 75
12v Erika Hautalahti/Otto Meskanen TaTS – Cecilia Johansén TVS/Otto Virtanen HyTS 64 26 [10-6]

   

Jaa:

Seuraava uutinen: Hyöty ja Leivo… →