Kavcic tasoitti DC-ottelun 1-1:een

4.3.2011  |  20:24

Suomen Davis Cup -joukkueen kakkospelaaja Harri Heliövaara (ATP 287) ei säikähtänyt uransa parhaaseen ATP-rankingiin, 81, yltänyttä Slovenian ykköstä, Blaz Kavcicia, vaan pystyi tekemään ensimmäisessä erässä kaksi syötönmurtoa Kavcicin yhtä vastaan.
Vaihtelevalla pelillään Heliövaara pakotti hermostuneesti aloittaneen Kavcicin virheisiin ja vei erän 6-4.
Toisessa erässä Kavcicia jähmettänyt kipsi karisi ja mies osoitti, miksi on noussut ATP-rankingissa sijalle 81. Hän vei erän kahdella syötön murrolla nopeasti luvuin 6-2.
Kolmannessa erässä tahti jatkui samanlaisena. Kavcic tulitti hurjalla onnistumisprosentille ja Heliövaara puolusti parhaansa mukaan. Pelit olivat lyhyitä, samoin pisteet. Yksi syötönmurto riitti viemään Kavcicin erävoittoon 6-3.
Neljännessä erässä Heliövaaran syötön menetys erän kolmannessa pelissä riitti ottelun ratkaisuun. Kavcic eteni väistämättä 6-4 erävoittoon.
Kavcic siis tasoitti DC-ottelun 1-1:een. Lauantaina on vuorossa nelinpeli, jossa Suomea edustavat Jarkko Nieminen ja Harri Heliövaara, Slovenialta Grega Zemlja ja Luka Gregorc.

Slovenian ykköspelaaja Kavcic totesi ottelun jälkeen, ettei ole koskaan ennen pelannut näin suuren kotiyleisön, liki 3000 katsojan edessä, ja siitä syystä ottelu Harri Heliövaaraa vastaan oli hänelle vaikea.
-Ensimmäisessä erässä jännitys näkyi taatusti, mutta toisessa erässä sain pelini kulkemaan ja jännitys vähitellen hellitti.
Harri Heliövaaran taktiikkana oli pelata aggressiivisesti.
-Tarkoitus oli, etten päästä häntä rytmiin, sanoi Harri ottelun jälkeen. – Se harmitti, että Kavcic sai kolme aikaista murtoa.
Kapteeni Kim Tiilikainen oli tyytyväinen päivään.
-Harri pelasi hyökkäävästi ja vaihtelevasti. Hän pysyi hyvin ottelussa mukana, sanoi Tiilikainen. – Jarkko väänsi hienosti ottelun kotiin. Tästä on hyvä lähteä lauantaiseen nelinpeliin.