Kaukovalta/Vasa uran ensimmäiseen ITF-ammattilaisturnausvoittoon Hyvinkäällä

10.8.2018  |  19:21  |  Raportit

Patrick Kaukovalta, Eero Vasa, Sami Huurinainen ja Masi Sarpola

Patrick Kaukovalta ja Eero Vasa juhlivat Hyvinkäällä $15,000 ITF-turnauksen nelinpelin mestaruutta, joka oli heidän ensimmäinen ammattilaisturnauksissa. Patrik Niklas-Salminen taipui välierässä.

Kaukovalta ja Vasa voittivat Huurinaisen ja Sarpolan – uran ensimmäinen ammattilaisturnausvoitto

Hyvinkään ammattilaisturnauksen nelinpelin loppuottelussa oli harvinainen tilanne, kun vastakkain olivat suomalaisparit Kaukovalta/Vasa ja Sami Huurinainen/Masi Sarpola. Molemmat parit olivat esittäneet vakuuttavia otteita läpi viikon ja tänään Hyvinkään yleisö pääsi jännittämään kumpi suomalaispareista pääsisi juhlimaan mestaruutta.

Suomalaisvoiton lisäksi oli varmaa, että Hyvinkään Urheilupuistossa lisätään uusi suomalaisnimi ITF-ammattilaisturnauksen voittajien listaan. Kaukovalta, Vasa ja Sarpola tavoittelivat ensimmäisiä kiinnityksiään. Sen sijaan Huurinainen on juhlinut ITF-tasolla nelinpelivoittoa neljään otteeseen, vuosina 2007, 2011 ja 2012.

Kovatempoisessa loppuottelussa marginaalit olivat pienet, mutta molempien erien ratkaisuhetkillä pari Kaukovalta/Vasa vei pidemmän korren ja lopulta myös turnausvoiton erin 6-4, 6-3.

– Tasokas ottelu, tämä oli turnauksen paras pelimme. Ensimmäinen ammattilaisturnausvoitto meille molemmille – eikä toivottavasti viimeinen. Meillä on aikaisemmin vähän ailahdellut tasomme ottelun sisälläkin, mutta tänään saimme ehjän suorituksen. Tasaisuutemme läpi viikon ja etenkin tänään oli voiton avain, silmin nähden tyytyväiset Kaukovalta/Vasa kertoivat.

– Ensimmäistä kertaa pelattiin parina – tyhjästä hyvä aloitus, mutta voitto meille vain riittää. Ei ollut ihan meidän pelimme tänään, syöttö toimi ihan hyvin, mutta palautus ei ollut terävimmillään, Huurinainen/Sarpola kertoi.

Molemmat parit käänsivät jo katseet kohti ensi viikon Helsingin $15,000 ITF-turnausta. Sinne molemmat asettivat tavoitteekseen päätyyn asti menemisen.

Niklas-Salminen taipui välierässä ykkössijoitetulle Rochettille

Patrik Niklas-Salmisen (ATP-578) oli tänään taipuminen välieräottelussaan ykköseksi sijoitetulle ranskalaiselle Laurent Rochettille (ATP-553) suoraan kahdessa erässä 2-6, 1-6. Neljän parhaan joukkoon yltäminen jatkoi 21-vuotiaan suomalaisen hienoja otteita massakentillä – viimeaikaisten hyvien otteidensa ansiosta Niklas-Salminen jatkaa nousemistaan maailmanlistalla ja TOP500-sijoitus lähenee tulevien viikkojen aikana. Niklas-Salminen nähdään ensi viikolla Helsingin ITF-turnauksessa.

Hyvinkään toisessa välierässä Kaarinan ITF-turnauksen voittanut ja nyt neljänneksi sijoitettu ruotsalainen Gustav Hansson (ATP-644) jatkoi vahvaa pelaamistaan ja eteni loppuotteluun voittamalla toiseksi sijoitetun tsekkiläisen Michal Konecnyn (ATP-580) 7-5, 6-2. Rochette ja Hansson pelaavat huomenna loppuottelussa kello 12:00.